Emoční rovnice a svět kolem nás

19. 09. 2016 19:00:00
Čím horší zkušenost člověk prožije, tím hůře se bude cítit, což platí i naopak. Za těmi nepříjemnými věcmi přichází často nemoci, jako například bolesti hlavy, trávicí potíže nebo nespavost.

Aleš Kalina se narodil 2. dubna 1965 v Praze. Pracoval v řadě mezinárodních korporacích, ve kterých se stal členem top managementu, jako třeba Microsoft, Telenor ČR, EDS nebo Sodexho Pass ČR. Ze světa velkého byznysu odešel ze dne na den, aby se mohl zabývat koučinkem, kterému se věnuje už 25 let. Stal se hlavním koučem a školitelem společnosti MindSoft s.r.o.. Je autorem dvou knih a řady motivačních CD. Recenzovaná audiokniha Emoční rovnice trvá 5 hodin 14 minut, spadá do kategorie Osobní rozvoj, čte ji sám autor a v roce 2016 ji vydala společnost, kterou vlastní.

Tento kouč v anotaci tvrdí, že jde o jedinou audioknihu zaměřenou na trvalé řešení. Říká, že inspirace ani změna nestačí a dlouhodobý úspěch nepřinesou. Za vaše neštěstí může váš mozek. Audiokniha představuje osobní metodu Aleše Kaliny, která poskytne účinný způsob, jak přenastavit vlastní mozek tak, aby díky přetočení emočních vzorců dosahoval skutečných cílů ve velmi krátké době. Titul ukáže jasný postup, jak ovlivnit život ve čtyřech hlavních kvadrantech: Práce, Vztahy, Zdraví a Peníze. Pokud se vám nedaří v práci, jste na tom stejně jako 70 % lidí.

Na svých internetových stránkách a i v úvodu své audioknihy Aleš Kalina uvádí, že neprožil příliš šťastné dětství, z čehož mu vznikla řada nepříjemných emočních programů, kterému mu později mnohokrát komplikovaly život. Sám uvádí, že je objevil při pouti svou životní cestou. Stal se autorem tzv. Teorie emočních rovnic, které považuje za jakési programy ovládající naše chování a formující všechno, co kolem sebe vidíme. Autor dále uvádí, že ve své hlavě našel skoro sedm tisíc emočních programů, které dokázal vymazat a díky tomu se dnes cítí jako šťastný člověk.

Nacházíme se v době, ve které se čím dál více řeší naše životy. Duševní stavy se dostávají do popředí. Myslím si, že důvodem je, že stoupající životní úroveň je vykoupena stresem, vnitřním vyhořením nebo kvalitou vztahů. Dosáhnout na úspěch a peníze chce většina, proto se za nimi člověk buď bez rozmyslu žene, nebo to v něm uvnitř vyvolává otázku, zda stálý růst je opravdu smyslem jeho života. Jde tedy o jakousi vnitřní nespokojenost a nerovnováhu, kterou dokáží využít autoři různých psychologických metod, tedy i dnes tolik moderního koučinku.

Koučování je proces, který podporuje hledání individuálních řešení. Pochopení podstaty ulehčuje metafora dostavníku (angl.coach, stejně trenér), jako prostředku, pomáhajícího dostat se osobě z místa na kterém právě je, na místo, kde chce být. Na tom není nic špatného, jen si kladu otázku, že pokud člověk dosáhne čeho chce, t.j. získá skvělou práci, vydělá hromadu peněz a získá úžasného partnera, bude skutečně šťastný. Ať je to, jak chce, Aleš Kalina dokáže lidi, kteří za ním přijdou koučovat a knihou, která je srozumitelně a jasně členěna, rozhodně upoutat.

Podobě mluveného slova by slušel hudební předěl jednotlivých kapitol, který mi chybí u většiny tématicky podobných audioknih. Autor přednáší lehce a zřetelně a dobře se poslouchá, což je v případě úspěšného kouče logické. Z pohledu formy je pro mě audiokniha líbivá, stejně jako celá teorie emočních rovnic nebo internetové stránky autora. Je jasné, že v první řadě reklama je Alešem Kalinou zvládnutá bezchybně. S obsahem mám problém, protože na rozdíl od autora se domnívám, že emoce se rozumem a pravidly neřídí a mozek počítačem není. Jednoduše si myslím, že člověk má dělat věci, jak je cítí on sám a k tomu kouče nepotřebuje. Ovšem to je už volba každého z nás.

Moje hodnocení: 60 %

Audioknihu lze zakoupit ve formátu mp3 za 290,- Kč na www.audiotéka.cz. Kliknutím na dále uvedené logo přejdete na stránku k jejímu nákupu. Zde si můžete i poslechnout ukázku a prvních 25 minut zdarma.

Kliknutím na obrázek přejdete k nákupu audioknihy
Kliknutím na obrázek přejdete k nákupu audioknihy

Aleš Kalina v Show Jana Krause dne 6.9.2013, odkaz:

Autor: Jan Šik | pondělí 19.9.2016 19:00 | karma článku: 17.10 | přečteno: 913x

Další články blogera

Jan Šik

Nespravedlivá výměna provedená odpornými šmejdy

Pokud vás má někdo nahradit, budete z toho špatní. Zvláště, když se dozvíte, že s vámi už nikdo a nikde nepočítá. Co potom uděláte?

23.3.2024 v 18:00 | Karma článku: 13.49 | Přečteno: 531 | Diskuse

Jan Šik

Kdo jsou oběti zla?

Prosincová střelba na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze měla jeden efekt. Vytvořila atmosféru, v které se jisté osoby odhalují v plné nahotě.

24.2.2024 v 18:00 | Karma článku: 14.53 | Přečteno: 482 | Diskuse

Jan Šik

Laskavý anděl a fólie na displej mobilu s drobky makové laskominy

Určitě každý z nás ve svém životě potkal laskavého člověka. Takového, který svůj skutek dokáže udělat pro druhého nezištně a bez postranních úmyslů. Prostě jenom tak.

10.2.2024 v 18:00 | Karma článku: 10.48 | Přečteno: 194 | Diskuse

Jan Šik

Kauza psychiatr: Kdo za ni může?

V současné době čelí známý český lékař Jan Cimický obžalobě ve věci skutků se sexuálním podtextem. Tato aféra něco vypovídá nejenom o něm.

20.1.2024 v 18:00 | Karma článku: 24.45 | Přečteno: 630 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 8.39 | Přečteno: 254 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 314 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 347 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 403 Celková karma 15.74 Průměrná čtenost 1361

Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...