Princ, co miloval zlou královnu, která ho svedla

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Pohádka je příběhem, který vždycky dopadne dobře. Všechny příběhy mají společnou jednu věc. Začátek a konec. Ale na každém konci je nový začátek.

Kůň těžce vytahoval nohy, které mu zapadaly na zablácené cestě. Musel z něj sesednout a občas ho zatahat za uzdu. Začínala zima a ve vzduchu poletovaly menší sněhové vločky, které se po dopadu na zem rozpouštěly. Když cesta skončila, objevila se před ním malá chaloupka. Přivázal koně k borovici a sundal mu sedlo, aby si odpočinul.

Jakmile vešel do domu, praštil se do hlavy o futra. Uvnitř byl nízký strop a bolela ho záda, jak se musel ohnout. Zarazil se a zíral doprostřed místnosti. Ležela tam skleněná rakev a v ní dívka. Nádherná, ještě nikdy takovou neviděl. Oblečená v modrých šatech a v obličeji sněhově bílá. Jemné rysy v obličeji, které vybízely k pohlazení a dlouhé černé vlasy, rozprostřené na malém polštářku. Vypadala jako mrtvá.

Kolem rakve hořely na zemi velké svíčky. Bylo jich sedm. Vlastně všechno, co se v místnosti nacházelo, bylo po sedmi. V mrňavé kuchyňce u jedné stěny domu stál malý stůl, na něm sedm talířů, sedm lžiček a okolo sedm židlí. Na opačné straně se k sobě tlačilo sedm postelí. Nevěděl, co si má o zvláštním místě myslet. Přistoupil k rakvi a odklopil víko, aby zjistil, jestli dívka dýchá. Když zblízka spatřil její červené rty, zatočila se mu hlava. 

Neovládl se, sklonil hlavu a přiblížil k ní svůj obličej. Chvíli zblízka hleděl na její krásu, když najednou zavřel oči a políbil ji. Nečekaně prudce vydechla, až se lekl. Pomalu se v rakvi posadila a rozhlížela kolem sebe. Dívka spatřila svého prince. Vzala ho za ruku a spolu si sedli ke stolu na malé židličky. Všechno mu pověděla. O svém dětství, zlé královně, jedovatém jablku a sedmi trpaslících. Okamžitě se do sebe zamilovali.

Po svatbě spolu začali žít. Brzy měli plno starostí, protože se museli starat o dvě království a trpaslíci jim už nechtěli pomáhat. Sněhurka žila u prince na zámku, kde byl všeho dostatek. Na druhém žila zlá královna, kterou nevyhnali, protože ji odpustili. Její zámek byl starý a vyžadoval spoustu oprav. Princ musel všechno organizovat na místě a byl často z domu pryč. Všechno komplikovali princovi rodiče. Pořád vládli svému království a princi i Sněhurce mluvili do jejich manželství.

Po čase se princ se Sněhurkou začal hádat. Problémy a neshody se v jejich životě objevovaly každý den a děti stále nepřicházely. Netrvalo dlouho a jednoho dne si toho všimla zlá královna. 

"Dnes jste nějaký smutný, princi," řekla královna. Seděli spolu nad plány zámku a domlouvali se na rekonstrukci střechy. Princ se na ní podíval. Neřekl nic, jen mávl rukou a sklopil oči znova k plánům. Nemohl se vůbec soustředit. Ráno se pohádal se Sněhurkou kvůli své matce. A dnes bylo u královny něco nového a zvláštního. Něco, co ho velmi rozptylovalo. Chvíli mu trvalo, než na to přišel. Zvedl zase oči a usmál se.

"Nic se neděje, královno. Moc vám to dnes sluší." Královna si vzala svoje nejlepší šaty a den předtím ji kadeřník ostříhal nakrátko. Stejně jako Sněhurka měla černé vlasy. Její postava byla podobně dokonalá. Jen byla vyšší s dlouhými nohami a na vysokých podpatcích, takže to vypadalo, že se na každého dívala shora.

Přestože byla zlá, mračila se v zrcadle jen sama na sebe. Na ostatní se dokázala hezky usmívat. Skoro nešlo poznat, že je o deset let starší než princ. Byla to velmi přitažlivá žena v nejlepším věku. Ostatně, v království byla přece původně ona nejkrásnější, než Sněhurka dospěla. Královna sice zrcadlo rozbila, když ji v něm spatřila, ale stále platilo, že je jen o malý krok za svou konkurentkou. Dlouho uvažovala, jak prince získat. Ukázalo se, že otrávené jablko nebyla správná cesta. Chystala se použít jemnější metody.

Doprovodila prince na nádvoří, kde si sedl na koně a odjel. Královna mu mávala dlouho. Když vjížděl do lesa, otočil se a královně rovněž zamával. Usmála se a pomyslela si: Mám tě. 

Od toho dne princ přijížděl každý den a často se zdržel do večera. Se Sněhurkou mluvil čím dál méně a s královnou čím dál častěji. Po dlouhé době se něčemu smál. Královna poutavě povídala na jakékoliv téma. Měla přehled a životní zkušenosti větší než Sněhurka. Poslouchala chápavě princovi stížnosti, jak má všechno těžké a nic se mu nedaří. Mlčela a přikyvovala a princ se cítil s královnou dobře.

Jednoho dne se zdržel do tmy. Královna nechala připravit večeři. Po jídle seděla s princem v jednom salónku zámku. Špinavé nádobí bylo sklizeno z malého kulatého stolku a na něm hořely dvě svíčky a stály dvě sklenice s červeným vínem. Smáli se spolu celý večer. Princ si nepamatoval, kdy mu bylo naposledy tak fajn doma se Sněhurkou. Ten večer na ni úplně zapomněl.

Vášeň někdy přemůže něžnost

Když něco povídal, královna se pokaždé usmála a lehce se přitom dotkla jeho paže. V jednu chvíli přestali oba mluvit a dívali se do očí. Princ cítil vzrušení. Královna měla na sobě černý kostým s velkým výstřihem. I ona měla v očích touhu. Princ vzal do své dlaně tu její. Byla horká, jako kdyby zhltla všechny sluneční paprsky žhavého letního poledne. Princ políbil královniny prsty, jeden po druhém. Potom jazykem vnikl mezi její rty a spustil explozi na obou stranách. Sněhurka byla něžná a královna vášnivá, což se princi líbilo víc. Oba se postavili a on odkopl židli doprostřed místnosti. Třesoucí se královna se zády opřela o zeď. Princ se k ní nedočkavě přitiskl a ... 

Domů nepřijel. Zůstal s královnou. Sněhurka ho nečekala. Bylo jí jedno, že princ ještě není doma a šla brzy spát. Když konečně druhý den v poledne dorazil, ani se nezeptala, proč přijel pozdě. Netrvalo dlouho, princ se odstěhoval ke královně a se Sněhurkou se rozvedl.

Počkat. To je hrozný konec. Opravdu by tak pohádka pokračovala? Lepší by bylo...

Princ vzal do své dlaně tu její a řekl: "Promiňte, má královno. Je jen jedna na celém světě, kterou opravdu miluji. Je to Sněhurka. Nezlobte se, musím domů." Potom nasedl na koně a odjel. Doma řekl všechno Sněhurce. Ještě tu noc se milovali až do rána. Druhý den zlou královnu vyhnali ze zámku pryč. Oba potom žili šťastně, až do smrti.

Nebo taky by pohádka mohla dopadnout hůře...

Princ nasedl na koně a odjel. Byla tma. Kůň na cestě klopýtl o kámen, který neviděl. Princ spadl ze sedla na zem a zlomil si vaz. 

Možná tak...

Když se Sněhurka o těch dvou dozvěděla, převlékla se za obchodnici s jablky. Jedno prodala královně. Bylo otrávené. Královnu princ už nepolíbil a trpaslíci ji také nepomohli.

Anebo kdyby příběh pokračoval nezvykle...

Když se princ vrátil domů, pověděl všechno Sněhurce. Druhý den odjeli oba za královnou. Všichni tři se domluvili, že se budou tolerovat a žít společně na starém zámku bez rodičů. Princ měl za partnerky dvě nejkrásnější ženy obou království a byl šťastný.

Je rovněž možné, že by pohádka pokračovala tímto způsobem...

Sněhurka přijela za královnou, že si s ní všechno vyříká. Dali si společnou večeři. Po ní si zapálili dvě svíčky na stole v malém salónku a nalili dvě sklenice vína. Když je dopili, královna se přitočila ke Sněhurce, dotkla se její paže a zadívala se hluboko do něžných krásných očí...Princ zůstal sám a byl nešťastný.

Málokdy člověk prožije celý život jako v pohádce. I když zlé příběhy skončí něčím krásným, pokračují dál. Otevřou se nové cesty a mohou jich být tisíce.

Nejkrásnější pohádky jsou proto takové příběhy, které nebývají dovyprávěny až do konce.

Píseň Láska je láska. Zpívá Lucie Bílá. Zdroj: YouTube.cz:

Úvodní fotografie:

https://pixabay.com/cs/photos/youtuber-blogger-scen%C3%A1rista-zoufal%C3%BD-2838945/

Autor: Jan Šik | sobota 11.1.2020 18:00 | karma článku: 15,20 | přečteno: 648x
  • Další články autora

Jan Šik

Láskyplné hřbitovní poznání s hezkými slovy pro milovaného

Svým nejbližším říkáme tak málo hezkých slov. Abychom k tomuto poznání došli potřebujeme buď čas nebo náhlou událost. Třeba smrt.

13.4.2024 v 18:00 | Karma: 14,41 | Přečteno: 304x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Muž, který své přítelkyni nedokázal říci ne

Pokaždé nenalezne muž odvahu k tomu, aby si vyřešil svoje problémy. Třeba, když chce utéci před ženou. Občas se však najde někdo jiný.

6.4.2024 v 17:00 | Karma: 10,97 | Přečteno: 462x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Nespravedlivá výměna provedená odpornými šmejdy

Pokud vás má někdo nahradit, budete z toho špatní. Zvláště, když se dozvíte, že s vámi už nikdo a nikde nepočítá. Co potom uděláte?

23.3.2024 v 18:00 | Karma: 13,89 | Přečteno: 636x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Kdo jsou oběti zla?

Prosincová střelba na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze měla jeden efekt. Vytvořila atmosféru, v které se jisté osoby odhalují v plné nahotě.

24.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,92 | Přečteno: 584x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Laskavý anděl a fólie na displej mobilu s drobky makové laskominy

Určitě každý z nás ve svém životě potkal laskavého člověka. Takového, který svůj skutek dokáže udělat pro druhého nezištně a bez postranních úmyslů. Prostě jenom tak.

10.2.2024 v 18:00 | Karma: 11,08 | Přečteno: 253x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Kauza psychiatr: Kdo za ni může?

V současné době čelí známý český lékař Jan Cimický obžalobě ve věci skutků se sexuálním podtextem. Tato aféra něco vypovídá nejenom o něm.

20.1.2024 v 18:00 | Karma: 24,67 | Přečteno: 730x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Analýza policejní akce očima čtenáře detektivek

Čtenáři detektivek dokáží detaily zločinu rozebrat na šroubky. Zvláště toho na filosofické fakultě, který se odehrál v předvánočním čase loňského roku.

13.1.2024 v 23:22 | Karma: 36,06 | Přečteno: 5036x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Věštba pro rok 2024: Hodně budeš někde

Co nás jednou čeká by chtěl vědět každý. Proto buďme rádi, když potkáme někoho důvěryhodného, kdo nám naši budoucnost předpoví.

31.12.2023 v 7:00 | Karma: 8,79 | Přečteno: 385x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Až se rozsvítí vánoční hvězda

Temné dny těžce padají na lidskou duši. O to hůře, když se k tomu přidá počasí, které je spíše dušičkové než vánoční. Všechno zlé však jednou skončí.

24.12.2023 v 13:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 258x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Hnědá olympiáda Berlín 1936 - špičkový atlet Jesse Owens

Osudy některých sportovců připomínají pohádkové příběhy. Ale často tento dojem vzniká jenom při pohledu zvenku. Podobně jako u naleštěné krásy, v jejímž nitru se ukrývá zlo.

18.11.2023 v 18:00 | Karma: 9,07 | Přečteno: 187x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Národní proticukrová centrála dětem nepomůže

Jakákoliv policie na světě nikdy neporazí obchod s drogami. Dokud bude existovat poptávka, je jakýkoliv boj proti nim marný. Nejde však jen o tvrdé drogy.

11.11.2023 v 18:00 | Karma: 12,41 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Kdo byl balíkový hrdina?

Vzpomínka na osmnáctiletého židovského studenta, kterého popravili nacisté. Jeho velký příběh může být inspirací i pro dnešní a budoucí generace.

4.11.2023 v 18:00 | Karma: 15,68 | Přečteno: 408x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Mamánek, který si moc rád povídal se svou maminkou

Přehnaná péče o dítě bývá především doménou matek. Neuvědomují si, že život jejich potomka po letech nemusí skončit vůbec dobře.

28.10.2023 v 18:00 | Karma: 10,46 | Přečteno: 672x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Ponižovaná dívka s kousanci na krku

Zastrašování vysává z obětí energii a bere jim zdraví a důstojnost. K tomu nejhoršímu patří šikana na pracovišti.

30.9.2023 v 18:00 | Karma: 14,58 | Přečteno: 525x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Čtyřkačkový hošek a drsný řidič autobusu

Drzost současných mladších generací prý nezná hranic. V některých případech však tato může být signálem, že se v budoucím životě rozhodně neztratí.

23.9.2023 v 18:00 | Karma: 21,23 | Přečteno: 675x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Dívka jedoucí v metru a zapáchající čerstvě vykopanou hlínou

Občas potkáme v životě někoho, s kým bychom chtěli kráčet po společné cestě. On jen na chvíli vyjeví svou pravou tvář a všechna naděje je pryč.

16.9.2023 v 18:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 6857x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Hrabošení v obchodním centru s módním troubou

Má-li muž doprovodit partnerku či manželku do obchodního centra za účelem nákupu oblečení, jde o hrdinský čin, který se podobá sebevražedné misi.

25.8.2023 v 19:57 | Karma: 15,70 | Přečteno: 599x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Skvěle poskytnutá služba hodinového manžela

V záchvatech slabosti muž ženě slibuje. Potom zapomene a pak zase. V reakci na situaci ženě nezbývá než volat o pomoc. Ta bývá poskytnuta v překvapivě větší kvalitě, že se očekávalo.

15.7.2023 v 18:00 | Karma: 16,48 | Přečteno: 638x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Záhada sežrané oplatky

V domácnostech dochází k záhadám. Občas se ztrácí nebo naopak přebývají věci různého charakteru. Takové události se neobejdou bez konfliktů v manželském soužití.

8.7.2023 v 18:00 | Karma: 20,36 | Přečteno: 662x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Cizí kalhotky pod manželskou postelí

Skoro každý muž jednou za čas provede nějakou špatnost. Většinou se však chová jako beránek a tehdy bývá neprávem osočen. Třeba obviněním z nevěry.

1.7.2023 v 18:00 | Karma: 22,81 | Přečteno: 924x | Diskuse| Poezie a próza
  • Počet článků 405
  • Celková karma 14,99
  • Průměrná čtenost 1356x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake