Cizí kalhotky pod manželskou postelí

Skoro každý muž jednou za čas provede nějakou špatnost. Většinou se však chová jako beránek a tehdy bývá neprávem osočen. Třeba obviněním z nevěry.

Už nějakou dobu jsem byl vzhůru, ale nechtělo se mi vstávat. Z kuchyně se linula vůně kávy, ale mé tělo vstávat nechtělo. Ani za nic. Jako kdyby mi k hlavě přirostla oční víčka. Tak pevně jsem je měl sevřené a díky tomu viděl jenom černočernou tmu.

"Už odjeli. Tak vstávat a cvičit!" Ozvalo se ode dveří ložnice a já přes vnitřní odpor oči otevřel. Manželka se opírala bokem o futra. Dlouhé zrzavé vlasy ji visely splihlé na ramenou. Ony a omotaná osuška kolem jejího těla byly důkazem, že právě vylezla ze sprchy. Za jiných okolností bych na ni zamával a pozval k sobě pod peřinu. Z důvodů okolností předešlého dne mě však přešla chuť na hlouposti. Já si jenom přetáhl peřinu přes hlavu a zasténal. Několik koní v ní běhalo dokola, jako křeček v kleci a strašně dupalo.

Před hodinou odjela návštěva z Moravy. Přesněji řečeno neteř se synovcem. Po pěti letech se konečně rozhoupali a přijeli nás pozvat na svatbu. Při té příležitosti se rozhodli, že si prohlédnou Prahu a strávili u nás dvě noci.  Jako správní Moraváci sebou přivezli slivovici, kterou jsem musel ochutnat.

Slivovice se řadí mezi zákeřné zbraně. Její nebezpečí spočívá v tom, že do sebe pomalu házíte malou štamprli za štamprlí a nic vám není. Připadáte si jako na nebesích a všechno se vám zdá fajn. Milujete příbuzné, nevidíte vady na tchyni a sousedovi dáte na čelo pusu, přestože zazvoní v jednu v noci s domluvou, abyste se ztišil. Jenže pokud chcete, aby vám bylo ještě víc fajn a ještě a ještě a ještě, stane se něco strašného.

Přijde bod zlomu, po němž následuje den ve vašem životě, na který byste nejraději zapomněli. Čeká vás půlroční nenávist k jakémukoliv alkoholu doprovázená nevolností. Dokonce i z vůně pralinky nebo likérové špičky.

Včerejší den jsem se od tohoto bodu zastavil jenom krůček. Pokud by se mi podařilo ho překonat, vypadal by dnešek daleko hůře. Avšak k tomu, abych byl naprosto vyřízený, to stačilo.

"Haló, haló," ozvalo se a já vytáhl hlavu zpod peřiny. Žena zabalená stále v ručníku, stála přede mnou. Jedním pohybem, doprovázený svádivým gestem, jej spustila na zem.

Když viděla, že jsem nijak nezareagoval, řekla jen: "Hm, aha," a pro osušku se sehnula.

"Co, to tady...," uslyšel jsem pod postelí a potom uviděl její zdviženou ruku se sepnutým palcem a ukazováčkem, v kterých držela bílé kalhotky.

Ručník si okolo sebe zase pevně uvázala a rozkročila se jako bůh pomsty. Erotické napětí vystřídala dusivá atmosféra.

"Můžeš mi říct, čí jsou to kalhotky? A jak je možné, že jsou pod naší postelí? Pod naší manželskou postelí, jestli jsi tedy tuto skutečnost zaregistroval?"

"Vůbec nevím, o čem to mluvíš," vzlykl jsem a chytil se za hlavu. Úměrně s tím, jak manželka zvyšovala hlas, kopyta koní bušila do mé hlavy silněji a silněji. Potom začal křížový výslech, při kterém vyslýchaný nejevil žádnou ochotu ke spolupráci.

"Tys tady někoho měl?"

"Neměl."

"Kdo to byl? Která? Ta nová sousedka z bytu pod námi, jak vždycky řekneš wau, když kolem nás projde v těch roztrhaných riflích? Nebo ta tvá nová asistentka? Nebo některá moje kamarádka?"

Přes bolest hlavy jsem seznal, že situace je vážná. Překonal jsem mírnou nevolnost, opatrně si sedl a opřel se zády o stěnu. Zívl jsem.

"Tak já tě nudím, jo?" vykřikla. "To si snad děláš srandu? Pro pána Jána, teď teprve cítím ten smrad, kolik jsi toho včera vychlastal?"

"Víc, než bych chtěl," řekl jsem nejistě a snažil se soustředit na projev obhajoby: "Za prvé. Wau říkám kvůli těm rozervaným riflím, protože ta hubená koza, co není můj typ, v nich vypadá, jako kdyby prošla mlýnkem na maso. Za druhé. Moje asistentka je ve věku naší dcery a kdybych na ni sáhl, připadal bych si jako pedofil. A za třetí. Kterou kamarádku máš konkrétně na mysli? Jestli Moniku, tak že po mně pořád pomrkává jsem ti řekl. Ostatní se mi nelíbí."

"Aha, takže pro pána jedna není jeho typ, u druhé by si připadal jak úchyl a třetí se mu nelíbí," sarkasticky pronesla vyšetřující. "A kalhotky pod naši postel, pod naší manželskou postel, přinesl asi Harry Potter."

"Tak nějak. Akorát ten asi ne, ten kalhotky nenosí, to spíše Hermiona," odpověděl jsem a zase zívl. Zavtipkovat na vážné téma se ovšem nevyplácí.

"Hajzle!" vykřikla žena a udělala to, co by skutečný kriminalista nikdy neudělal. Předmět doličný nezařadila mezi důkazní materiál. ale hodila ho po podezřelém pachateli. Kalhotky mi přistály na obličeji a já se tak lekl, že jsem trhl hlavou a bouchl se do zdi. Z podlahy místnosti vylétl k obloze roj žlutě zářivých jisker.

Sundal jsem si kalhotky z obličeje a opatrně je položil na postel. Začalo mi docházet, že najít kondom pod postelí, role vyšetřujícího a vyšetřovaného by se pravděpodobně obrátily.

"Anebo...," žena popadla kalhotky a začala si je pečlivě prohlížet. "Používáš je na nějaké hry? Četla jsem, že na Internetu se dají koupit použité. Prý je potom v soukromí na sobě nosí ženatí čuňáci, když manželka není doma."

Zdvihl jsem ruku a uvnitř hrudí se ve mě zvedla vlna vzteku. "Nejsem žádný čuňák a už toho začínám mít dost." Jenže manželku opanoval vztek daleko víc. Třásla se a v očích se jí ke všemu objevily slzy.

Ve zprávách mluvil detektiv z oddělení vražd a vysvětloval, že podobné konflikty vedou k tomu, že lidé ztratí příčetnost, přestanou se ovládat a jsou schopní čehokoliv. Proto by se hádka neměla odehrávat v kuchyni, kde jsou nože, paličky na maso a kovové hrnce, jinak hrozí vražda. Domácí zabíjačka tomu říkal. Při slovu zabíjačka mi před očima vyskočilo slovo slivovice a zvedl se mi žaludek.

Na manželčině nočním stolku zazvonil mobil.

Utřela si oči a popadla ho. Zvuk měla puštěný tak hlasitě, že jsem slyšel skoro každé slovo. Volala neteř.

"Ahoj, teto," ozvalo se z Moravy. "Prosím tě, je mi to moc trapné, ale než jsme s Ríšou odjeli, nechala jsem u vás v ložnici pod postelí kalhotky."

"Cože?" rozšířily se manželce oči. Evidentně se vyděsila a začala si v duchu splétat další scénáře. Vypadalo to, že mě čeká poprava bez soudního procesu.

"No, víš. Když jste včera se strejdou snídali, tak jsme šli s Ríšou do koupelny a zastavili se před vaší ložnicí..." Chvíli bylo ticho. "Chtěli jsme, teda Ríša chtěl, ale já potom vlastně taky..."

"Co? Tak se vymáčkni," přerušila ji manželka a obdarovala mě pohledem kata Mydláře.

Neteř se nadechla: "Zkrátka, chtěli jsme si vyzkoušet, jaké je to milovat se v manželské posteli. Bylo málo času, tak to byla rychlovka. Ríša mi stáhl kalhotky a hodil je pod postel. Já bych si je pak vzala, ale zapomněla jsem na ně, víš..."

Žena ukončila hovor pozdravem a odložila mobil zase na noční stolek.

Očekával jsem omluvu. Nebo spuštění ručníku na zem. Přes drsný výslech se mi udělalo už trochu lépe, takže bych se klidně pustil do nějakých hloupostí. Či alespoň bych uvítal přípravu kuřecího vývaru pro oběť justičního omylu. Místo toho všeho manželka pronesla:

"Máš veliké štěstí!"

Z cyklu Manželské sitcomy

Psáno pro Blogosféru

Píseň Kalhotky ze Lhotky zpívá skupina Tři sestry. Zdroj: YouTube.cz

Náhledový obrázek: https://pixabay.com/cs/photos/youtuber-blogger-scen%C3%A1rista-zoufal%C3%BD-2838945/

Autor: Jan Šik | sobota 1.7.2023 18:00 | karma článku: 22,81 | přečteno: 934x
  • Další články autora

Jan Šik

Falešné zprávy mohou končit masovými hroby

Historie prokázala, že jedna lživá zpráva může spustit řetězec neštěstí. S příchodem umělé inteligence to bude ještě horší.

27.4.2024 v 18:00 | Karma: 17,78 | Přečteno: 322x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

O osamělých seniorkách, které dostávají údery do obličeje

Bezdůvodný útok musí být sám o sobě děsivý pro každého. Tím spíše, jedná-li se o starší osamělou ženu.

20.4.2024 v 18:00 | Karma: 41,47 | Přečteno: 3552x | Diskuse| Společnost

Jan Šik

Láskyplné hřbitovní poznání s hezkými slovy pro milovaného

Svým nejbližším říkáme tak málo hezkých slov. Abychom k tomuto poznání došli potřebujeme buď čas nebo náhlou událost. Třeba smrt.

13.4.2024 v 18:00 | Karma: 15,26 | Přečteno: 331x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Muž, který své přítelkyni nedokázal říci ne

Pokaždé nenalezne muž odvahu k tomu, aby si vyřešil svoje problémy. Třeba, když chce utéci před ženou. Občas se však najde někdo jiný.

6.4.2024 v 17:00 | Karma: 11,36 | Přečteno: 509x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Šik

Nespravedlivá výměna provedená odpornými šmejdy

Pokud vás má někdo nahradit, budete z toho špatní. Zvláště, když se dozvíte, že s vámi už nikdo a nikde nepočítá. Co potom uděláte?

23.3.2024 v 18:00 | Karma: 13,89 | Přečteno: 662x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,04
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake