Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak že o islámu nic nevíme? Já jsem dorůstal v Německu a viděl jsem rozdíl mezi Turkama a všema ostatníma přistěhovalcama jasněji než rozdíl mezi dnem a nocí. A jako kuchař a kulinář ctím vídeňské kavárnictví, francouzský croissány a naše rohlíky - ale budu do krve tvrdi, že nad Západem jiný půlměsíce vycházet nemají.

0 0
možnosti

Proc pane autore upozornujete na to, ze o islamu nic nevite a pak kritizujete ty, kteri se poucili? Nic vam ve studiu teto ideologie nebrani.

2 0
možnosti

Autor má naprostou pravdu a i příspěvky zdejší diskutérů to plně potvrzují.Někdo si přečte povrchně nebo dokonale Korán a bez znalostí islámského světa dává rady a rozhodnutí.Nechápe souvislost Krista a Mohameda a kritizuje Mohameda podle nějakých neověřených zpráv. Těžko zdejší islámofob pochopí důvody, proč tolik lidí konveruje k Islámu. A problém utečenců, či imigrantů se také těžko chápe. Jednoduše není dále možná rozdělovat lidi na vyspělé a primitivní.Takoví lidé přeci neexistují. Jakýkoliv domorodec,který dostane vzdělání,tak je třeba na mnohem vyšší úrovni než je průměr ve zdejší společnosti. Stačí se podívat kolem sebe. Vietnamec byl dříve " rákosník". A dnešní vietnamské děti narozené v Česku studují již na vysokých školách, a budou špičkovými odborníky v mnoha oborech. A budou pracovat tady ! A navíc naše demografické složení vyžaduje doplnění chybějích ročníků. A je na nás, co nabídneme muslimům za lepší životní styl než je Islám. A o tom to je. Vše ostatní je lidská hloupost, rasismus a fobie z neznámého.Prozatím se většinou nechováme moc na úrovni 21 století.V

0 1
možnosti
Foto

R^ ... Bohuzel vas prispevek moc lidi bud nedocte nebo spise nepochopi ;-)

0 0
možnosti

Máte naprostou pravdu.R^ Např. pan Konvička vidí lék ve vyhnání muslimů z Evropy... Tito lidé vůbec nechápou, že tím extremismus nezničí, ale naopak ještě víc povzbudí. Vstanou noví bojovníci. kteří se k islámu veřejně nepřihlásí, ale v pozadí budou chystat a provádět teroristické akce. Pogromy nejsou přeci řešení!

0 0
možnosti

Není nutné být akademickým znalcem nacismu, aby člověk rozpoznal, že nacismus je zhoubnou ideologií s destruktivním vlivem na společnost.

Chce-li člověk pochopit ducha islámu, není nutné islám do detailu nastudovat. Stačí si přečíst Korán a Muhammadův životopis. Například český překlad Koránu od Ivana Hrbka má skoro osm set stran, přičemž polovinu tohoto rozsahu tvoří názorný úvodní komentář a neobyčejně pečlivě zpracovaný poznámkový aparát. Po přečtení těchto dvou pramenů by měl mít čtenář jasno. Muhammad Korán definoval jako přímou řeč samotného Boha. Korán není jen svatou knihou, je to svatý zákon, který je věčně platný a nadřazený naprosto všem lidským výtvorům. Muhammad je muslimy považován za největšího z Božích proroků (doslova Pečeť všech proroků) - nejlepší člověk, vyvolený Bohem, který kdy žil. Muhammad během svého života osobně zmařil nespočet životů, nechával lidi mučit, popravovat, a to často z naprosto malicherných důvodů - pro peníze, pro kořist, ze zlosti a nenávisti vůči svým kritikům. Muhammad si v Koránu nechá Bohem posvětit úplně všechno - včetně hromadných poprav nebo své touhy po cizích ženách.

Naprosto každý muslim musí věřit, že Muhammad je osobou, kterou si vyvolila nejvyšší autorita vesmíru - je to nejvyšší morální vzor. To ale znamená, že každý muslim schvaluje Muhammadovy činy a je ochoten jednat v jeho duchu.

Bůh Koránu, tedy Allah, je navíc v této knize vykreslen jako bytost, která v pekle mučí všechny, kdo v Allaha a jeho Proroka neuvěřili - mučí je hladem, žízní, ohněm, a to zcela konkrétním a "barvitě" popsaným způsobem. Allah v Koránu nevěřící stahuje z kůže, pak jejich kůže obnoví, aby jim je mohl opět stáhnout atd. atd.

Nemusím mít hlavu univerzitního profesora, abych pochopil, že tohle prostě nemůže být atribut Boha. To jsou atributy šéfa mučírny a nikoli Stvořitele vesmíru. Samotnými počátky i celou historií islámu se navíc táhne ta nejzvrácenější forma antisemitismu.

Islám má bez přehánění analogického ducha s nacismem.

3 0
možnosti

Vážený pane. Máte to v hlavě hodně pomotané. Mluvíte na úrovni zblblého pracovníka OV KSČ v minulém režimu. Allah je stejný univerzální Bůh jako mají křesťaně i židé.Opravdu nemáte hlavu universitního profesora, když se takto vyjadřujete o Bohu. Co Vás k tomu ponouká ? Není to ten obávaný a popisovaný Satan ? Jak je psáno i Koránu !

0 2
možnosti
Foto

P18e47t23r 22P65a52j33e75r

28. 1. 2015 20:15

Pane Šiku, vy žijete asi na jiné planetě než těch více než 100 000 vašich spoluobčanů,

kteří Islám v ČR rozhodně nechtějí a milionů dalších, kteří ho také nechtějí, ale bojí se to říci. Váš názor Vám neberu, ale už by jste z té bubliny naivity měl  vykouknout a podívat se kolem sebe.

5 0
možnosti
Foto

Jak jste si tak jisty, ze miliony neco nechteji s ze pan Sik zije na jine planete, zrejme sam? :-/

0 1
možnosti

O povaze islámu hodně vypovídá životopis jeho zakladatele. Mohamed se rozhodně nestranil násilí, získávání kořisti ani krutého potlačení svých oponentů, provozoval otrokářství, byl ženatý s nezletilou atd. Jelikož jde proroka, jehož příklad by měl následovat každý dobrý muslim, nelze si dělat iluze, že takové náboženství je kompatibilní s naší civilizací.

Uprchlíků je mi líto a jsem toho názoru, že bychom jim měli podle svých možností pomáhat, ale na druhou stranu nevidím smysl v tom, importovat je sem k nám. Přesazování květin do naprosto jiných podmínek jim také většinou vůbec neprospívá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 18,01
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake