Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stačí si všimnout, kolik je na území, kterému se říká Česká republika židovských hřbitovů, kam nikdo nenosí žádné květiny ani nezapaluje svíčky.  Ti lidé prostě během pár let zmizeli. Zavražděni v plynových komorách a spáleni na prach.  Je správné tyto hrůzy, které může zorganizovat a provést jen stát,  připomínat.   K tomu slouží i film Shoa.

1 0
možnosti

Opět je vaším zdrojem pouze tehdejší sovětská propaganda, jejímž cílem bylo v té době hlavně odvrátit zrak veřejnosti od vlastních zvěrstev. Proto ta spousta dezinformací. Jak už jsem psal dříve, Grossman v Treblince našel jen zelenou louku a nějakou zemědělskou usedlost.

0 0
možnosti

P77e64t61r 78U81h96e72r

20. 7. 2015 21:52

Jestli máš chuť popírat holocaust, tak to jdi do pr...., Kowalczyku.

1 0
možnosti

Já jsem moc rád, že podobné články píšete. Chtěl bych jen jednu maličkost opravit. Tvrzení - Vlaky z ostatních evropských zemí, například Francie, Rakouska, apod. však byly jiné. Neměly žádné stráže, byly v nich lůžkové a jídelní vozy. 

Nic podobného do Treblinky nepřijelo. Treblinka byla primárně určena pro vyhlazování nešťastníku z ghett v Polsku. Především Lodž a Varšava. Jistě, i tam se našli západní židé, ale ti už prošli masáží ghetoizace v Polsku a nebylo třeba s nimi hrát podobné divadlo. To, co popisujete se odehrávalo především v Terezíně, tam dorazili transporty starých lidí z Holandska a Německa a s těmito lidmi bylo sehráno divadlo / jedete do lázní Theresienstadt /. Treblinka, tam už si nikdo na nic nehrál.

2 0
možnosti
Foto

J33a89n 73Š13i83k

20. 7. 2015 20:16

Dobrý den. U informace, u které uvádíte Vaši připomínku, mám jen jeden zdroj a potvrzuji, že nelze vždy vyloučit nepřesnosti. Např. k článku o bombardování Hamburku existovalo asi 5 zdrojů, ale ani v jednom se neshodovaly údaje o počtu obětí, rozdíly byly dokonce ve statisících !!! Tím, že nejsem odborník, tak taky určitě nevím, které zdroje jsou věrohodnější více a které méně. Vycházím z internetu, knih anebo dokumentárních filmů. Zkrátka článek není odborným pojednáním, je to jen blog. Ale tím, že je tu otevřená diskuse, považuji za přínos, že se tu objevují připomínky podobné Vašim. Koho to zajímá, může si pak vyhledat více informací, já tedy tak určitě učiním. Moc Vám děkuji !!!

1 0
možnosti

P81e59t50r 50U72h64e65r

20. 7. 2015 19:32

Strašné, nikdy nezapomenout!

1 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 17,90
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake