Diskuse

Biblické ženy: Zrádná Delíla

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samson nebyl svalnatý silák tak jak jej popisují. Samson byl maminčin miláček, malý urostlý mládenec. Jeho síla nespočívala ve svalech, ale ve slibu který dal Bohu, že si nebude stříhat vlasy. Píšete, že často ten slib Nazarejský porušoval pitím? Než se Samson narodil, ukázal se anděl Hospodinův jeho matce a řekl: Soudců 23:3-5 Aj nyní jsi neplodná, aniž jsi rodila, počneš pak a porodíš syna. Protož nyní vystříhej se,abys vína nepila aneb nápoje opojného, a abys nejedla nic nečistého. Nebo aj, počneš a porodíš syna, a břitva ať nevchází na hlavu jeho, nebo bude to dítě od života Nazarejský Boží, a tenť počne vysvobozovati Izraele z ruky Filistínských. Před každým bojem na něj nejdříve sstoupil Duch Hospodinův. V tom byla jeho síla. Po jedné veliké bitvě, dostal velikou žízeň a volal k Bohu, který otevřel skálu a on se napil. Soudců 25:19.. Teprve když porušlíl svůj slib, tak od něho ta síla od Hospodina odešla. Soudců16:20.. Když ho pak odvedli k těm sloupcům a vlasy mu během času dorostly, volal k Hospodinu. Soudců 16:28.. Panovníče Hospodine, prosím, rozpomeň se na mne, a posilni mne, toliko aspoň jednou, ó Bože, abych se jednou pomstiti mohl za své obě oči nad Filistínskými. 30.. Potom řekl Samson. nechť umře život můj s Filistínskými. A nalehl silně, i padl dům na knížata a na všechen lid, kterýž byl v něm; ( i na Dalilu) i bylo mrtvých, kteréž pobil on umíraje, více než těch, kteréž pobil,živ jsa.

1 0
možnosti

Dodatek.

Píšete...

V Bibli se sice o smrti této ženy nepíše, ale zákonitě musel přijít nějaký trest, buď v jejím tehdejším životě či některém z těch příštích.

Princip křesťanství je založen na zmrtvýchvstání, ne na reincaration ( převtělení) nebo-li výměna. Stejný Ježíš který byl pohřben, ten stejný vyšel ven. Jaké-koli semínko,které se zasadí do země, vyroste podle svého druhu. Job 19:26... A ač by kůži mou i tělo červi zvrtali, však vždy v těle svém uzřím Boha.

1 0
možnosti