Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Zajímavé téma - Besedoval s kolegou, jsme oba ze Sudet, (Jägerndorf). Shodli jsme se, kdybychom byli Němci, stáli bychom s rodinami na chodníku a vítali. Přece, "Přijeli naši". Já bych pak asi padl pod Moskvou a on u Staligradu. Padl tam i dotaz, co, kdychom byli pohlaváři v koncentračním táboře? Zjistili jsme, že nevíme. Buď projev toho zla, nebo trápení - alkoholismus s depresemi. Zdá se, že ti lidé nevedli dva životy - vedli pouze jeden! Od mala vedeni, vychováni. Rasa nadřazená, oni se obětovali pro ty následné - Zlem konají dobro. Viz, R.Heydrich slušné chování ke služebnictvu, H. Himmler píše vroucné dopisy ženě a zajímá se o své děti. Tak nějak i chápu Islam sebeodpalovače - bude dříve spasen a posmrtně odměněn. Nechoďme daleko - KSČ, 50 léta - Revoluční náprava křivd - s produkcí novodobého zla s dalšími pokřiveninami. Komunista je přece člověk - zvláštního ražení! Shrnuto - S vyjímkou vyšinutých, přece není člověk, nebo režim, který by z podstaty chtěl produkovat zlo a neštěstí, Naopak - chce dobro! Následné výsledky jsou ovšem zcela identické. Bránit se tomu dá pouze rozumem a ctí. Žel, to bývá v menšině. Vkomponované zlo v člověku je a ta stádovitost taky. Jde celými dějinami. Pobídek plno - Pracuj - myslí za tebe strana ! ... :-)

6 0
možnosti
VV

Muzete mne klidne kamenovat, ale tito prislusnici SS konali svohoto obrovskeho koncentraku?ou sluzbu v souladu s tenkrat platynymi zakony rise stejne jako hrdinni ceskoslovensti pohranicnici. Kolik zastrelenych prchajicich maji kteri na svedomi nehodlam zkoumat. Vsichni plnili jen rozkazy svych nadrizenych. Ti vrchni esesaci byli odsouzeni, nekteri dokonce i k trestu smrti.

Kolik generalu, plukovniku ci majoru pohranicni straze CSR ci CSSR bylo odsouzeno aspon k symbolickemu trestu za smrt prchajicich z tohoto gigantickeho koncentraku?

2 0
možnosti
Foto

I63v67a76n 53M51a18r28e39k

26. 8. 2018 19:42

No a jsme opet u toho p.Vokoune. Ziji v této zemi hezkych par desitek let, ale nikdy me nenapadlo , ze ziji v "gigantickem koncentraku". Vazte vyrazy, jinak za me za vas prispevek opet "zaslouzene" minus. Rv

2 1
možnosti
Foto

I46v95a90n 38M25a32r34e77k

26. 8. 2018 18:59

Velká karma. . . . . . .Ale? 8-o

2 0
možnosti
JS
Foto

Honzo, děkuju, že se tomuto tématu věnuješ a že to připomínáš. Přílíš brzy jsme zapoměliR^R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 13,06
  • Průměrná čtenost 1356x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake