Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, ale taková smutná, asi jak píše níže Radka.R^

0 0
možnosti
Foto

R^ ten palec se dává obtížně...rozumíte... tohle není pro nadšení, to je pro to, že to prostě bylo strašné a dnes se leccos devalvuje. Když to napíšu, jak to je, Vaše články jsou pro mne pak těžkou hodinou. Ale jsou nutné.R^Chci k tomu jen podotknout... velmi dobrou a naléhavou esej o tom napsal Primo Lewi... to zlomení se docela úzce váže k tomu, o čem jsem psala právě já...aby ti, co měli vykonávat zvěrstva a popravy...před sebou neviděli Ještě člověka...ale Už zvíře, které je rezignované...hrůza.

nikdy se nestydím, byť to zní socialisticky - že jsem opravdu šťastná, že je mír.:-)

5 0
možnosti
MS

Lidstvo lze rozdělit na dvě velké skupiny lidí. Ta první si myslí, že lidstvo lze rozdělit na dvě velké skupiny lidí. Ta druhá si myslí, že ne.

0 0
možnosti
MS

Zlomit... V koncentráku to dělali rychle a brutálně, zato komunistická totalita v době normalizace pomalu, ale vytrvale utahovala šrouby. Pěkně popsal pan Trizuljak

https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=677523

2 0
možnosti
Foto

Někde jsem narazil na dokument (snad) Obrany národa, kde řešili, jestli lze v odboji spolupracovat s komunisty. Bylo jim jasné, že se pak dostaneme do ruského vlivu. Hodnotili to jako akutní chorobu nacistickou, kde národu hrozí okamžitá smrt a chronickou chorobu sovětskou, kterou lze přežít - ale kupodivu dost přesně - to odhadovali na 50 let.

0 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 14,85
  • Průměrná čtenost 1356x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake