Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyz v roce 1978 zacala nemecka televize serial holocoust, obcas se nekde objevovaly plakaty, ze je to lez.

Dokonce i David Irving se odvazil do televize. V rakousku byl odsouzen k trestu odneti svobody na 3 roky nepodminene, mnichovsky zemsky soud k pokute 30 000 DM, a do mnoha zemi ma zakaz vstupu.

Jak je to s tim panem Bartosem, byl nekde souzen?

0 0
možnosti
Foto

Nechápu osobní zájmeno v nadpisu "Hanba nám". Koho myslíte MY ve 3. pádě? Nás Čechy? Nebo obecně lidi? Včetně židů, komunistů, cikánů, jejichž podobně vypadající a myslící předci v koncentrácích přišli o život nebo o zdraví? Zatím jsme jen svědky toho, co způsobilo tohle sebemrskačství u našich západních sousedů. Může dojít k tomu, že právě kvůli nesmyslné snaze tohle příkoří dobrými skutky odčinit, jednou budeme patřit k novým obětem. To, co dnes s hanbou vzpomínáte, se znovu může rozjet s plnou "parádou" , jen místo fanglí se svastikou, budou nad podobnými tábory, možná i ve stejných lokalitách, vlát černé vlajky islamistů a za ostnatými dráty nebudou jen židé, komunisté a Romové, nýbrž všichni nemuslimové.

0 0
možnosti
Foto

Ve tvářích Němců není patrná hanba. Ani bych ji tam nečekal. Stalo se to v čase nejhorší války, ve které přišlo o život na 50 milionů lidí, z toho 7 milionů Němců. Dvacet let poslouchali, že jsou nadlidi a teď jim Američané ukázali mrtvoly podlidí. Židů, komunistů, cikánů, ale i zločinců. Tehdy i pohled na mrtvé soukmenovce zevšedněl a tak nevěřím, že s Němci otřásl pohled na mrtvé koncentráčníky, kterými po dvacetileté nacistické masáži mozků s velkou pravděpodobností pohrdali.

0 0
možnosti

Jen takovy dotaz p.s. Bicero. Znate dejiny a umite pocitat? Podle toho co jste napsal to tak totiz nevypada.

1 0
možnosti
Foto

Pan Herda to napsal dobře a nechci to opakovat. je to výborná práce, která si zaslouží i eventuální publikaci.

K samotné prohlídce Němců - byl to bezesporu velmi dobrý tah, Nikdo z nich nemohl po celý svůj další život zpochybnit, že se to dělo a to v jejich bezprostřední blízkosti. Dnes slyšíme a vidíme třeba pana Bartoše, který tvrdí něco jiného, zpochybňuje šoa a ohání se svobodou slova.

Vám karma. R^

3 0
možnosti
Foto

Díky, že jste zmínil pana Bartoše. Už jsem na něho zapomněl, tak jsem juknul na net. Další zdroj inspirace na téma nepochopení pojmu svoboda slova.

0 0
možnosti
Foto

Pane Šiku, děláte spoustu dobré práce.

Mnohokrát jsem slyšel a četl, že je potřeba ty hrůzy připomínat i proto, aby se nikdy nemohly opakovat. Ale už delší dobu si uvedomuji, že to není tak jednoduché. Lidi to téma zajímá, to je jistě dobře. Ale dovolím si jednu myšlenku. Projevit zájem a postoj k tomuto tématu dnes umějí téměř všichni a jsou ve shodě. Nenašel by se asi jediný politik na světě, který by něco takového schvaloval. Všichni jsou za jedno, navštěvují památníky, kladou věnce, připomínají.

Není to také tím, že je to už tak dávno? Že k té shodě také došlo už dávno? Nejsou ty politické špičky světa a s nimi i média poněkud zbabělými, neupřímnými? Nebo jsou mučené oběti v Číně příliš žluté? Nebo je to prostě taková jedna zatracená nepříjemnost, protože se to DĚJE v reálném čase? Možná, že až to bude minulostí, budou se předhánět, kdo dřív to odsoudí až do morku věci, až na dřeň.

4 0
možnosti
Foto

J10a73n 47Š67i54k

7. 1. 2019 11:46

Děkuji Vám, pane Herdo, za přečtení a za všechny Vaše příspěvky do diskuze, které beru jako námět k přemýšlení. Hezký den přeji

0 0
možnosti
Foto

R^je důležité tyhle hrůzy připomínat-bohužel zabránit jejich opakování asi není v lidských silách od té doby se v různých variacích a rozměrech opakovaly mnohokrát na různých místech naší planety:-/

1 0
možnosti
Foto

Jsou to lidské síly, které to způsobily. Jedině v lidských silách je tomu zabránit. V "síle" mlčet a ignorovat je ta podpora zlu. V podstatě je to tiché přitakání.

1 0
možnosti

O33t65a 69K12i79n54c

5. 1. 2019 19:44

Opět smutná karma za další díl této smutné kroniky. Vůbec by neuškodilo, kdyby soubor všech vašich dílů vyšel knižně. Na tak hrozné události se nesmí nikdy zapomenout, jinak by se mohly opakovat.

4 0
možnosti

Toto vsechno dnesni Nemci vedi. Znaji to z nescetnych poradu hlavne ve statni televizi. A jeste dnes, po temer 75. letech se za to stydi.

Na rozdil od i zde pisicich Cechu, kteri komunismus a jeho zlociny oslavuji. DDoufam, ze je nemusim jmenovat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 17,91
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake