Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dojemné... Stát se to může, ale možná ne zrovna v místě jako je kostel... Snad někde na samotě v horách, v noci v kupé odstaveného vagonu, nebo někde jinde mimo rušné město - tam by se nějaké řešení našlo. To je ale moje spekulace. Podstata Vašeho příběhu je pěkná, lidé se setkávají - někdy osudově - a každé lidské setkání má smysl. Díky.

0 0
možnosti

D22a18v83i13d 92V21l20k

2. 3. 2020 9:19

Paráda HonzoR^:-)

2 0
možnosti
Foto

J55a77n 90Š26i14k

2. 3. 2020 7:29

Děkuji diskutujícím za jejich slova, kterých si moc vážím, ať už jsou laskavá či kritická. Přeji vám všem vše dobré

1 0
možnosti

Moc hezky pribeh, jenom se obavam, ze je vymysleny. Svedci o tom nekolik chyb, kterych se autor dopustil. Jako maly kluk jsem chodil pravidelne ministrovat a i dnes v nedeli chodim do kostela, takze vim, jaka tam funguji pravidla:

1/ svicky se po kazde bohosluzbe sfouknou, jak z duvodu uspory svicek, tak kvuli protipozarnim opatrenim.

2/ v kazdem kostele existuje tzv. sacristie, tedy misto, kde se knez prevleka, kam se schovavaji penize ze sbirek, apod. Tato mistnost se zamyka. Hned vedle je dalsi mistnost, kde se prevlekaji ministranti, ta se nezamyka, protoze tam neni co ukrast a vetsinou byva vytapena, takze asi by nebyl problem se tam na noc presunout.

3/ Kostel se vzdy uzavira tak, ze kostelnik projde kostel, sfoukne svicky, zkontroluje, ze uz vsichni odesli a teprve pote kostel zamkne a jde domu. To, ze by zavrel kostel zvenku bez kontroly je nemyslitelne. To je asi stejny postup jako na fotbalovem stadionu, kde po zapase se uklidi stadion, zkontroluji se tribuny, wc a jine zazemi a pak se teprve brany stadionu uzavrou.

4/ Nechci spekulovat o mobilech, ale zrovna v tomto pripade muz necha mobil v kancelari (podle popisu obleceni zrejme v nejake vyssi nebo manazerske funkci, takze by mobil asi mel nosit sebou) a slecna ma mobil vybity. Muze se to stat, ale trochu malo pravdepodobna kombinace.

4/ Muz se jde projit z kancelare jenon v kosili a saku, no nevim, v tomto rocnim obdobi trochu nezykle.

Jinak naprosty souhlas s tim nahodnym setkanim, ktere nas muze ovlivnit na cely zivot, jenom to umisteni pribehu mohlo byt trochu jine a realistictejsi, protoze myslenka je velice hezka. Ale v tomto pribehu by muselo dojit k poruseni vsech vyse uvadenych okolnosti a to mi pripada velmi nepravdepodobne.

2 0
možnosti

To je příběh, ne dokument. :-) Ale pěkný.

0 0
možnosti
Foto

Nádherný příběh, opět jsem ho četla jedním dechem. Posílám Vám celodenní karmu. R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Tak, tak... smysle nemusíme vždy chápat, důležité je, že v něj věříme :)

1 0
možnosti

I62v33o 22L30y53č13k69a

1. 3. 2020 9:10

Určitě tam paní chodí častěji, takže se můžete znovu setkat.

1 0
možnosti
Foto

Velmi uvěřitelné a velmi pěkné, pane Šiku. Karmuji s radostí a úctou. R^

1 0
možnosti

P28e36t14r 60N39o56v20e72k

1. 3. 2020 8:18

všude v kostelích jsou zásuvky , elektrika , měli jjste si dobít mobily , anebo kdyby jste všude rozsvítili , někdo by se přišel rychle podívat proč se svítí , mohli jste zvonit na zvony ...

0 1
možnosti

Každý s sebou asi nabíječku nenosí a pak, mobil pan zapomněl v kanceláři. Neznám kostel, ze kterého jde zvonit na zvony, zvonice má vlastní vstup...

2 0
možnosti

Krásné povídání...konec k zamyšlení...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS