Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36a50n 68Š35i85k

4. 5. 2020 20:30

Vážené dámy a vážení pánové. Moc Vám všem děkuji za Vaše komentáře. Mějte krásné dny

3 0
možnosti
Foto

R^VR^Velmi dobře napsané.

Dokonce i ta - chudinka, nešťastná - ekonomika štvaná kategorickým imperativem růstu, si chvíli vydechne. Slyšel jsem kdesi, že za francouzské revoluce zrušili sedmidenní týden a zavedli desetidenní. Hlavním cílem takového "opatření" bylo zrušit neděli, A lidé se pak divili, že hynou muly, protože přišly o potřebný jednodenní odpočinek.

A my jsme tu nebohou ekonomiku štvali hůř než muly, den co den. Ale teď máme před sebou skvělé vyhlídky, protože pošramocená ekonomika bude mít po regresu přímo neuvěřitelné pole k novému rozmachu. A tudíž i chtivý a nedočkavý imperativ růstu bude hluboce potěšen. Trošku ironizuji.

Ve skutečnosti může být ten vynucený pohov, spolu s nastřádanou energií využit velice dobře. (Za předpokladu, že jsme získaný čas použili také k přemýšlení).

1 0
možnosti
Foto

Jane, skvěle napsáno, naprostý souhlas. Též nechápu na co si někteří lidé neustále stěžují. Mám za to, že Ti co nejvíc lamentují, budou negativní v každé době. S rouškou i bez.

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Vzpomínám si na vyprávění prarodičů oba zažili dvě světové války. Život měli neskutečně těžký. Malá vzpomínka kdy jim do domečku lezli gestapácí a s druhé strany ťukali na okno partyzáni. A oni měli v domě 4 děti. Zvládli všechnu tu hrůzu a co navíc zůstali velmi skromní a hodní i když už se dařilo lépe. Jsem šťastná, že se podíleli na mojí výchově nebo spoustu věcí vidím jinak, než dnešní rozmazlená společnost. Děkuji za smysluplný blog.

5 0
možnosti
Foto

J51a81n 35Š22i29k

3. 5. 2020 17:06

Já děkuji paní Dano. Nejhorší je strach bez naděje. A strachy tato doba přináší, ale naději také. Na rozdíl od dob Vašich prarodičů. Hezký zbytek neděle přeji

2 0
možnosti
Foto

Honzo, doslova mi čtete myšlenky. Vždycky, když je někdo takhle "zoufalý", vzpomenu si na babičku, která si mazávala chleba máslem "na vysoko", protože za války nebylo co jíst a ona se těšila, až si dá krajíc dobrého chleba s máslem...(V seně někoho schovávali a šlo jim o život všem...)

Jen jeden podotek si dovolím. Kromě zdravotníků v covid houses jsou pro mne hrdiny ti, kdo pracují ve všech těch zavřených zařízeních pro lidi, kteří nedokážou žít sami. Ze dne na den se z normálních pomocníků stali bez jakékoliv podpory "ošetřovatelé na infekčním oddělení" (nenapadá mne bližší přirovnání) a právě oni se stali "antivirem" v každé z takových zařízení. A pořád zůstávají neviděni, neoceněni a neviditelní.

4 0
možnosti
Foto

J28a27n 24Š66i80k

3. 5. 2020 17:04

Ano, Jano, je to tak. Prostředí zařízení a pracovní podmínky těch lidí dobře znám. U jednoho zařízení kousek od mého bydliště onemocnělo několik seniorů. Když se ředitel zeptal, kdo hlásí na mimořádné směny a bude spát na pracovišti, přihlásilo se více lidí než bylo potřeba. A to jde o oblast, kde jsou jedny z nejnižších platů vůbec! A jinak těch hrdinů je! Prodavačky, řidiči autobusů, pošťáci, dokonce i úředníci nebo pracovnice finančních úřadů na přepážkách, popeláří..Možná by nakonec bylo jednodušší vyjmenovat profese, které v první linii nejsou..Děkuji za příspěvek a hezký zbytek neděle

0 0
možnosti
AL

Hrdinové strašných dob

------------------------------------------

Povedlo se, .... a hodně.

Karma.

R^

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Nemáme si na co stěžovat. A možná jsme mnohem víc negativní než naši předkové co zažili mnohem horší časy.

9 0
možnosti
Foto

J45a16n 59Š36i77k

3. 5. 2020 16:55

Taky myslím s tou negací, že naši předci na tom byli lépe. Snad proto, že pracovali od brzkého rána do pozdního večera, zprávy ze světa k nim dorážely později nebo vůbec, takže mnoho věcí prostě neřešili. Mějte krásný zbytek neděle a děkuji za návštěvu a přečtení

0 0
možnosti
Foto

Milý Jene, napsal jste úžasný blog. Kdyby šlo dát karmu obřích rozměrů, udělala bych to.R^R^R^V

A moc se těším na sérii Vašich článků, o kterých se zmiňujete.

7 0
možnosti
Foto

J41a72n 31Š76i27k

3. 5. 2020 16:51

Vaše srdce mě vždy potěší paní Zdeňko. Hezký zbytek neděle přeji

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS