Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J53a89n 83Š21i23k

17. 12. 2020 17:25

Vážené dámy a vážení pánové, děkuji všem za přečtení článku a váš čas, který jste věnovali diskuzi nad tématem. Přeji pevné zdraví a klidné vánoční svátky

2 0
možnosti

Čínský vir ;-D? Sancta simplicitas.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

V současném systému, kterému říkám nárokový, mi chybí podíl zodpovědnosti.

Všichni platíme zdravotní pojištění stejně rep. stejně poměrem k příjmům. Proč neexistuje možnost bonusů a malusů jako při pojištění auta. Máš nadváhu, je vyšší pravděpodobnost zatížení systému, budeš platit více. Kouříš tak si připlať. (i když u toho kouření si připlácí na daních, ale ty nejdou do zdrav. systému). Bonus - proplacení sportovních aktivit. apod.

Podobně u očkování. Je to tvoje svobodné rozhodnutí, ale budeš-li potřebovat lékařskou pomoc na nemoc, na kterou jsi se odmítl očkovat, tak si zaplatíš lékařskou péči.

Je tento názor fakt tak úchylný, že ho nikdo neprosazuje?

5 7
možnosti

Protože je příliš složité. Třeba u váhy nestačí BMI ale musel by se dělat body in. To samé s dokazování kouření. I kdyby se to dalo zjistit z krve, jak rozlišíte aktivní a pasivní?

5 0
možnosti
Foto

Tak každý svého štěstí strojvedoucím. Obecně za svůj život a své zdraví odpovídám jen sama sobě, což znamená, že když na to kašlu, tak by mě nikdo neměl peskovat, ale současně bych to neměla svádět na druhé. Dnes už je tak rozšířená povědomost o tom, co je a co není zdravé, že se nelze vymlouvat na to, že někdo nevěděl. Dnes víme a navíc i můžeme, máme přístup ke kvalitním potravinám, nejsme zatíženi obrovskou fyzickou dřinou, takže se v pohodě můžeme věnovat nějakému přínosnému sportu, atd. A že jsou ohroženou skupinou lidé, kteří se cpou bezmasými buřty a zapíjejí to litry piva případně coly, je sice smutné, ale co s tím? Nic, je to jejich rozhodnutí. Každý svého štěstí strojvedoucím. :-)

5 0
možnosti

J97o34s30e85f 49M48i10k88e72l

14. 12. 2020 18:54

Tak tím bezmasem to určitě není. Já jsem maso nejedl skoro 30 let, ale žádné problémy zmíněného druhu nemám. ;-):-/

0 1
možnosti

Ono ani není potřeba spadnout z kola, stačí šikovně chytit klíště a od něj borelku, která se překlopí do chronického stavu a sedne třeba na nervový systém. Z aktivního sportujícího člověka se pak stane člověk unavený, pro kterého je občas životní výzvou zvednout se a jít něco dělat. Neříkám, že jsou to všichni, ale souhlasím se závěrem článku - je nevhodné soudit, pokud člověk nezná pozadí příběhu. Žij a nechej žít.

7 1
možnosti

J84o64s84e14f 75M59i49k92e39l

14. 12. 2020 18:57

Správně. Žij, a nech žít! Takže jste taky vegan?;-)

0 0
možnosti

To je sice super, že se někdo nemůže z důvodu xy hýbat, a nezpochybňuji to, ale pak stačí pro krásnou štíhlou linii MÉNĚ JÍST, resp. přijmout kombinací jídla a pití méně kalorií. A kdo nepřijme víc kalorií než spotřebuje, tak prostě matematicky tloustnout nemůže. A to má každý pod svou kontrolou, bez výjimky. Takže ano, KAŽDÝ tlouštík si za to může sám. Sorry jako.

5 7
možnosti

No já tedy nevím, ale myslím si, že lidské tělo není jednoduchý stroj fungující podle zákonů elementární matematiky.

4 0
možnosti

Měl jsem problémy s nadváhou, ale skvěle se to vyřešilo tím, že jsem zařadil do svého jídelníčku nejméně jednou denně čočku nebo fazole.

Čočka a fazole mají totiž jednu vzácnou vlastnost: V člověku nastaratují jisté měřící mechanismy, které i když potom jíte něco jiného, vám jasně řeknou: "Dost!" Prostě už není to nutkání, které máte, když jíte maso, že už se cítíte sytí, ale přesto si vezmete ještě jeden řízek a kus chleba nebo jednu sběračku guláše a odpovídající množství přílohy navíc, nad rámec sytosti.

2017: 102 kg, nyní 81 kg na výšku 180 cm.

Současný věk: 60 let.

U hrachu, přestože je to též luštěnina, jsem nikdy nezaznamenal tu schopnost zastavit nutkání k přejídání.

Prostě si koupím třeba plechovku fazolí za 16 Kč a v jedenáct ji sním. Tím zabiji dvě mouchy jsenou ranou: 1) Fazole samy o sobě mají výživovou hodnotu, takže už část oběda mám v sobě

2) Když ve dvanáct obědvám, sktuečně jím pouze do sytého stavu, ale sebemenší tendence k přejídíní tam není, přestože už ten hlavní oběd není luštěninový. Luštěniny však řídí měřící zařízení i tak.

A nadýmání? Ani náhodou! Když člověk jí luštěniny pravidelně, vytvoří se mu ve střevech taková mikroflora, že se už nenadýmá, jako když je jí jednou za dva týdny.

6 0
možnosti

Jojo, kdysi jsem četl recept na velmi levné jídlo. Nakoupíte dva pytlíky fazolí a uvaříte si je na kyselo. Pak je jíte ráno, v poledne i večer první 4 dny. Po zbytek týdne je vám tak zle, že nemáte na jakékoliv jídlo ani pomyšlení. Po tomto se naprosto spolehlivě zhubne. :-)

4 0
možnosti

Ano, za svou vahu si kazdy, krome lidi, kteri to maji zpusobeno nemoci, mohou sami.

Ze je CR popelnice Evropy a lidi se tu honi za nejvetsimi blafy za 3,50 ve sleve, je vec jina.

2 0
možnosti

Po dlouhé době fakt pěknej blog.

4 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 14,99
  • Průměrná čtenost 1356x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake