Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi to bude znít hloupě, ale v některých chvílích mám pocit, že tohle předbíhání je nejlepší marketing, jaký se očkování dá udělat. Vždyť je to, jako by ten Poltreich nebo kdo se to nechal očkovat odhaloval paži na bilboardu a říkal "pojď taky".

(A nebojte, skupina 1A zase řeší opačné dilema - fakt se to má zkoušet zrovna na nás? Je to celé takový velký test lidství a dávno zapomenuté etiky.)

1 0
možnosti
Foto

J58a69n 46Š80i36k

8. 2. 2021 17:37

Paní Jano, hloupý Váš názor není, naopak, k určité propagaci to vést může. Mě jde spíše o dodržování pravidel a o tom článek je. Neřeším zda je očkování správné či nikoliv. Čeká nás ještě těžká doba, možná jsem teprve v půlce ní nebo těsně za ní. Pokud rezignujeme na pravidla a necháme, aby se lidi, kteří mají protekce tlačili dopředu, bude nás to sunout kamsi zpět do doby socialismu. Ano, vždycky to bylo a bude, peníze a moc se prosazují, o tom svět je. Ale my máme dvě možnosti. Buď sklopíme hlavu a řekneme si no a co, to je normální, nebo se tak chovat nebudeme a budeme na ty lidi ukazovat prstem. Oni se sami znemožní. Kdo něco ukradne, nebo poruší, poskvrní se. Spoustě takových to projde před zákony, ale ne před lidmi, kteří pak s nimi nechtějí nic mít nebo se jim vyhýbají. Spravedlnost existuje. Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Pane Šiku, my s n manželem jsme h již první dávku vakcíny proto COVIDU absolvovali, a o žádné předbíhání nešlo, ani nemohlo jít. Povedlo se nám zaregistrovat hned ten první den, v pátek (v noci). Písemně jsme byli oba předvoláni na den, hodinu, dokonce málem na minutu. (Např. já na 16.30 hod.) Všechno proběhlo lehce, bez front, v čekárně Baťovy nemocnice byli 4 lidé , tři sestřičky byly milé usměvavé, a vpich jehlou jsem málem ani necítila. A následky po něm žádné. K pozvání na druhou dávku očkování jsme dostali na papírku, zase den, hodina, minuta. Žádné zmatky. Všechno záleží na těch, co se o tuto akci organizují- a na těch očkovaných. O staré a nemocné by se měly postarat jejich příbuzní, nebo obec. Díky za Váš článek. (Snad se vakcín podaří brzy obstarat víc, aby se dostalo na všechny. Ale to je úloha našich představitelů). R^:-) Hodně zdraví přeji.

1 0
možnosti
Foto

Opr.: O staré a nemocné by se měli postarat jejich příbuzní, nebo obec. Díky za Váš článek. Ď. :-)

1 0
možnosti
Foto

To jste napsal výborně. Pocitově to vnímám naprosto stejně! R^

2 0
možnosti
Foto

Honzo, vždycky se najdou jedinci, co budou myslet jen na sebe, využívat známostí a obcházet nařízení. Já osobně se injekcí nebojím, ale taky o ni (vakcínu) nijak zvlášť nestojím. Pěkný víkend, příteli.

1 0
možnosti
Foto

Něčemu člověk přece věřit musí... Těch nemocných a hlavně zemřelých je již neuvěřitelné množství.... ;-(

1 0
možnosti
VB

Až na to, že zdravotníci v některých slušnějších zemích byli vyzváni k tomu, aby u těch starších a křehčích více zvažovali vhodnost očkování, jež může přivodit u těchto jedinců více závažné reakce, např. když má senior vážné potíže se srdcem či tlakem, může mu uškodit vedlejší účinek vakcíny v podobě rychlé změny činnosti srdce či tlaku, takže se ptám, zda tito jedinci jsou před očkováním více informováni - zda chtějí dobrovolně jít do určitého rizika. Je to samozřejmě takřka k nerozhodnutí: covid-19 versus riziko vakcín, ale měli by znát pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby někdo z těch (co je jim špatně již při pohledu na opravdu tenkou jehličku očkovací stříkačky) - viděl cca 2 mm silné jehly se zkosenými špičkami používané na hemodialýzu, musel by strachem ztratit vědomí...! ;-O

1 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 18,01
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake