Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snadné to není, ale taky jim věřím :)

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že se z toho ta mladá generace oklepe. Víc se bojí o střední generaci, ti asi přišli o dost iluzí...

Už aby tomu byl konec.:-/

R^R^ Vám, za pěknou úvahu.

1 0
možnosti
PC

Snad by se mladá generace oklepala, i když s těžkými šrámy na duši, kdyby tento stav co nejdříve skončil (už včera bylo pozdě!). Ale on jen tak neskončí, protože někomu, bohužel, velmi vyhovuje, takže nemá a nebude mít žádnou snahu o jeho ukončení. To není z mé strany pesimismus, i když jsem z toho velmi smutný, ale čistý realismus.

0 0
možnosti
Foto

Jane, je to těžká situace a zbytečně se podle mě hysterčí. Možná kdyby ve školách vyučovali základní znalosti (je to základka) o naší zemi, o jazyku a matiku, tak jak ji většina z nás používá v běžném životě, okrajově fyziku a chemii a rozšířeně by se učilo na středních podle druhu.... nebyly by na rodiče takové tlaky. Tam si myslím, že je zakopaný pes.

Ale... Nevím, jak bude moje dcera letos maturovat, když v podstatě nebyla ve škole deset měsíců. :-/ (mezi námi mám maturitu a nikdy mi k nicemu nebyla ;-))

Doma vidím, že se dětem stýská a chybí jim kamarádi, jejich chování. Děti nasavaji zvyky a povahu podle vzoru, v tomto případě jsou to unavení rodiče, vystresovani a nervozni. :-/

1 0
možnosti
PC

Není jediný důvod, aby byly školy takto dlouhodobě zavřeny! Děti (a vlastně my všichni) jsme se stali pouhým rukojmím všehoschopných, kteří vidí úplně jiné cíle, než si mnozí myslí.

0 0
možnosti
JK

Autore, na ty nepovinné akce Z jsem se jim vykašlal, na nepovinné volby taky a vše prošlo.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, pěkně jsi to napsal;-)R^

2 0
možnosti
MR

Můj otec a jeho tři sourozenci se narodili ve třicátých letech minulého století v rodině chudého lesního dělníka. Do malotřídky chodili pět kilometrů pěšky. Všichni postupně po různých peripetiích vystudovali vysoké školy a ve svých oborech dosáhli docela úspěchů ( s výjimkou tety, ta byla "obyčejná učitelka"). Svoji školní docházku často přerušovali ať už třeba kvůli práci nebo příliš velké sněhové nadílce. Dnešní děti určitě utrpí jistou ztrátou sociálních kontaktů, ale jinak si vážně nemají na co stěžovat. Sednou si k tabletu/počítači a mají na dosah téměř všechno vědění, kterého lidstvo dosáhlo. Vážně jim tu jejich ztracenost docela závidím.

5 0
možnosti
Foto

J41a76n 32Š78i10k

14. 2. 2021 19:12

Moc děkuji pane Martine za Váš příspěvek. Myslím, že k úspěchu vede cesta trnitá a nepohodlná. Pohodlí a úžasné podmínky bez řádného vedení a výchovy úspěchy nepřináší. Hezkou neděli

0 0
možnosti
Foto

Pane Šiku, můj náhled na celou situaci je podobný tomu Vašemu. Rozhodně souhlasím, že se děti i rodiče ocitli v nezáviděníhodné situaci. Perou se s ní statečně, všichni, které znám. Jako učitelka také velmi oceňuji spolupráci a vzájemnou podporu, kterou máme. A myslím, že děti zvládnou mnohem víc, než tušíme.

2 0
možnosti
Foto

J62a27n 51Š91i60k

14. 2. 2021 19:10

Paní Věro, vyrostl jsem v učitelské rodině na vesnici, vím dobře, jak je toto povolání těžké a zároveň krásné. Bez spolupráce a podpory rodičů to jde těžce. Mám trochu pocit, že někteří nechávají na škole ležet to břímě výchovy a vzdělání a odtud hlavně ty stesky, ale bez rodičů to nejde...Děkuji za Váš komentář a přeji hezký den

1 0
možnosti
PL

P45e30t23r 43L96o68r16e45n34c

13. 2. 2021 19:09

Taky si myslím, že to nebude až taková tragédie.[>-]

Až to půjde, děti se v dalším nasávání znalostí A DOVEDNOSTÍ (!) "budou soustředit"* na to podstatné a užitečné, přičemž nebudou chtít ztrácet čas nějakými návraty k té časově náročné a zbytečné "vatě", o kterou jsou nyní ochuzeny a která tvoří 60% naší zakonzervované prusko-rakousko-uherské vzdělávací soustavy z 19. století.;-)

* nevím, jak ten dokonavý vid budoucího času vyjádřit jinak :-) zasoustředí?

0 0
možnosti
Foto

Spousta z nás z té "zakonzervované" vzdělávací soustavy, jak říkáte, dávno upustila od té zbytečné vaty, a v distanční výuce o to víc. A šlo by to mnohem rychleji nebýt všech těch "odborníků na cokoli", kteří školství spíš škodí;-).

0 0
možnosti
Foto

Pocházím z jihomoravské vesnice. Když fronta (II. světové .války) procházela naší vesnicí, půl roku jsme nechodily do školy. A pak se vše změnilo. Jiné předměty, často i jiní učitelé. Možnost výuky distanční jsme neměly. A přesto to na nás špatný vliv nemělo, většina z nás vystudovala a zařadila se do života. . Les ta nová trpká zkušenost z války. Děti jsou učenlivé. Díky za Váš článek, pane Honzo. R^

2 0
možnosti
Foto

Led ta nová zkušenost z války... Ď R^

0 0
možnosti
Foto

Honzo, nejen kvůli těm svým dvěma "zlosynům" doufám, že máš pravdu. Majky se na distanční výuce zatím perfektně naučil, jak předstírat nefunkční připojení.

3 0
možnosti
Foto

J92a98n 92Š10i20k

13. 2. 2021 19:04

Neboj se Davide. Jednou, až Ti začnou bělat vlasy jako mě, na ně budeš hrdý, stejně jako já na dva "zlosyny" své :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 18,01
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake