Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J75a82n 53Š19i47k

12. 11. 2023 22:45

Děkuji všem za návštěvu a diskuzi. Dovolím si ještě dodat k tomu, jak myslím, že správně píše pan Kropáček: opravdu se nemá nic přehánět a i cukry je nutné konzumovat v rovnováze. V článku mi však šlo hlavně o děti, které vyrůstají v prostředí, které tu rovnováhu porušuje...Hezkou neděli

1 0
možnosti
PK

Základními složkami lidské potravy jsou cukry (škodlivé), tuky (škodlivé), bílkoviny (ale maso je přeci fuj), takže zbývají ten rostlinné bílkoviny. Ale potraviny bohaté na rostliné bílkoviny obsahují polysacharidy, ze kterých se nakonec v těle stejně stanou ty jednoduché cukry. Takže nejíst nic? Nic se nemá přehánět, ani z jedné, ani z druhé strany.

1 0
možnosti
MZ

Gratuluji za otevření vynikajícího tématu. Když vidím a slyším co všechno děti do sebe ládujou, a jak narůstá nadváha, obezita a cukrovka, jsou podobné články velmi potřebné.

1 0
možnosti
Foto

Problém tvrdých drog je, že se nedají úměrně zdanit. Takový konzument alkoholu nebo kuřák vydrží platit spotřební daň spoustu let. Jistě, dostaví se nemoci, ale bonusem je kratší pobírání důchodu.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, začínal jsem drobným ujížděním na života radostech ... a už jsem závislý na závislostech.

2 0
možnosti
MB

Cukr je droga, nektere studie uvadeji, ze navykovejsi nez heroin. Uplne nejvetsi svinstvo je high fructose corn syrup (fruktozovy kukuricny sirup?), ktery cpou vyrobci do ceho to jde i nejde. Doporucuji knizku Salt, Sugar, Fat - How the Food Giants Hooked Us by Michael Moss - nevesele lec poucne cteni ... bohuzel nevim, jestli byla prelozena do cestiny.

3 0
možnosti
Foto

Daleko nejvíc návykový je kyslík, v odstupu za ním je voda.

1 0
možnosti
Foto

Je to v istom smere začarovaný kruh...

2 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,05
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake