Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J24a26n 28Š93i27k

25. 1. 2024 19:29

Děkuji všem za návštěvu a komentář!!! Hezký den

0 0
možnosti
MB

Ten pocit, že se vás nikdo nezastane chápu. Bylo mi asi 12, když mě jeden muž (vážený, úspěšný a na tehdejší dobu i dost bohatý) napadl. Ubránila jsem se, ale nemohla jsem se nikomu svěřit. Za prvé, kdo by mi věřil a doma by mi řekli, že mám mlčet. Asi 5 let před tím byla znásilněna malá holka cestou ze školy a já jsem od té doby asi 100x slyšela, že je její máma b*bá, že měli mlčet. Takhle to ví celá vesnice, holka má ostudu a ještě se kvůli tomu nevdá. Kdyby o tom její máma mlčela a nevolala hned VB, tak by ta malá na to za chvíli zapomněla a takhle jí máma zkazila život.

Můj vlastní táta by se mě zastal, ale tam jsem se zase bála, že toho mizeru zastřelí a do vězení půjde on.

Po letech jsem se dozvěděla, že byl ten muž, co mě napadl, 4x rozvedený. Jak vypadalo jeho první manželství nevím, ale v těch dalších, velmi krátkých, měl nevlastní dcery. Obávám se, že kolem něj bylo víc těch, které slyšely "Mlč, nebo se nevdáš."

6 0
možnosti
Foto

Paní Mileno, to je hodně smutné, když se má oběť stydět a mlčet, aby neměla z ostudy kabát. Ale věřím tomu, že takhle na to hodně lidí opravdu nahlíží. Mám dvě kamarádky, které se staly obětí znásilnění a jen v jednom případě šel viník do vězení.

5 0
možnosti
Foto

Zbabělost, při zdi kálečství, strach o svou vlastní kariéru...

3 0
možnosti
PJ

myslím, že jeho bývalí nadřízení selhali. Pokud měli tak vážné podezření, že ho vyhodili, měli dát alespoň podnět k prošetření.

6 0
možnosti
Foto

A co když ,,vyznávali" i ono ,,pořekadlo": ,,Freude, vždycky na tě dojde"

0 1
možnosti
Foto

Jistě lze mít různé názory. Verdikt pak přísluší pouze soudu. A nejen zpětně může hrát svou roli jak alibizmus, tak i kolegialita v mnoha podobách. Např. dle Dr. Plzáka dokáží ženy obelhat i celé týmy odborníků. Ač ani u mužů to těžko vyloučit. ,,Své pak mohlo a může stále ovlivnit i až celosvětové hnutí Me too.

0 2
možnosti
Foto

Pokud mohu do toho vstoupit. Psal jsem o tématu blog, ale zkusím se vyjádřit k meritu blogu Jana Šika, který klade logickou otázku, proč to trvalo tak dlouho a proč se nikdo z okolí dr Cimického neozval.

Podstatou je to, že pokud není žalobce, není soudce. Řada sexuálních ataků se ze strany dr. Cimického odehrála ještě za dob socialismu. On měl jistou prestiž (podrobnosti v blogu). Na druhé straně stojí psychicky nemocná žena/dívka. Ke komu s přikloní soudce, vyšetřovatel, Komu bude více věřit?

Co se týče kolegů. Prim. Bašný měl jisté informace, podezření, ne důkaz. Vyřešil to tak, aby na jím vedený ústav nedopadla hanba a s dr Cimickým se rozloučil. To, že někteří kolegové, kterým se postižené svěřily, co se dělo, byli opět bez důkazů. Co mohli dělat? Oznámit na Policii ČR, že jejich kolega je sexuální predátor? Na to potřebují opět jasné důkazy a ty nejspíše nebyly.

Vše spustil Miloš Zeman svým návrhem na metál a odvaha paní Fabiánové, která vše řekla na rovinu a pak dostaly odvahu i ty další.

Ono fakt není snadné pro ženu přijít s tím, že na ní zaútočil predátor s tím, že jí osahával, atd. (podrobnosti naleznete jinde). Chlapi to mají jednodušší, asi by se porvali. Ženy to mají fakt jiné.

Nijak neobhajuji dr Cimického. Předpokládám, že státní zástupce má dostatek relevantních argumentů, nepřímých důkazů apod. k tomu, aby soud vynesl spravedlivý trest, pokud bude dr Cimický shledán vinným.

5 0
možnosti
PJ

nemáte tak úplně pravdu, jeho nadřízení nemají povinnost nosit policii důkazy, nebo je hledat, tady stačí podezření a něco asi měli, když pan Cimický dobrovolně odešel. Spíše to vidím tak, že se báli skandálu.

3 0
možnosti
Foto

Český národní sport: alibismus. Velká karma, Honzo

5 0
možnosti
Foto

Asi. Např. lidová ,,Nechtěla sem, musela sem, ...

0 6
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 18,04
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake