Diskuse

Vojenské omyly: Před Moskvou

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J67a81n 83Š87i68k

14. 3. 2017 14:49

Dobrý den. Všem Vám děkuji za Vaše příspěvky.

0 0
možnosti
Foto

Hitlerovy manévry měly logiku a kdyby neměl tak kvalitního protivníka, jako byl Stalin, jistě by válku vyhrál.

0 1
možnosti

Stalin a kvalitni protivnik ... dobry vtip ... Jedinou pozitivni vec co udelal, ze se minimalne pletl svym prezivsim generalum (Zukov, Konev, a par dalsich) do remesla.

0 0
možnosti
Foto

Hitler se během tažení dopustil několika chyb. Postup německých vojsk byl o proti předpokladům pomalý a blesková válka nevycházela podle výpočtů. Hitler přesto postup zastavil a armády rozdělil dvěma směry. Jeden směr šel na Moskvu a druhý šel směrem na Krym. Do toho přišly deště a bahno a postup na Moskvu se skoro zastavil. Technika se utápěla v bahně. Pak přišla zima na kterou německá armáda nebyla připravena. Oleje v motorových vozidel tuhly, rovněž tak oleje k mazání zbraní. Armáda nebyla na zimu co se týká oblečení připravena. Jak Hitler se přiznal svému osobnímu lékaři, který si o každém setkání s Hitlerem psal poznámky, tak Hitler netušil, že Stalin má v záloze na Sibiři několik divizí. a jak řekl, kdby to věděl, tak by si válku s SSSR nezačal. Nadával na výzvědné služby, že tuto věc nezjistili. Tyto divize Stalin přisunul k Moskvě.

0 0
možnosti
Foto

Hitler by se neměl vymlouvat na své tajné služby, každý ví, kdo nic neví, že 150 milionový stát je schopen dát dohromady přinejmenším 10 milionů vojáků.

1 0
možnosti
Foto

Jak se možná málo připomíná, tak s bahnem, tak i se zimou se museli vyrovnávat oba protivníci.

3 0
možnosti

J44a42n 84U79l20r85i98c56h

13. 3. 2017 19:15

To jako měla skupina armád střed postupovat na Moskvu, bez zajištěného pravého křídla?

2 0
možnosti