Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji moc za hezký článek. Vidím to také tak. Jen měli bychom už přestat sočit a snažit se tuhle zemi budovat jak nejlépe umíme, abychom měli našim dětem co předat.

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. Pár lidí, kteří mají aspoň základní pojem o tak dobrých a pevných zásadách, jako ty sokolské, bychom potřebovali v čele země. Jen si představte premiéra s ideály "ni zisk, ni sláva".

1 0
možnosti
PC

....potřebovali bychom takové nejen v politice (tam jsem ale lidi pevné, zásadové, s vysokou morální úrovní ještě nikdy nezaznamenal), ale i mezi běžnými lidmi by jich bylo potřeba v co největší míře.

0 0
možnosti
Foto

Jane, netušila jsem a ráda jsem se přiučila. :-)

1 0
možnosti

Jene, to je moc pěkný článek a hold Sokolu. Moje máma i její kamarád (byl o hodně starší) na Sokol hodně vzpomínali. A po revoluci měli oba velkou radost, že byla činnost Sokola obnovena.

Já se vždy dívám v tv na cvičení ze sletů.

Díky moc! Ještě, že Vás tu máme. Vaše blogy, ale i diskuzní příspěvky jsou duševně, tedy myšlenkově bohaté a povznášející...proto, že dobrý člověk ještě žije.

3 0
možnosti
Foto

J75a68n 53Š40i61k

24. 5. 2020 15:56

Marie, děkuji za milá slova, kterých si moc vážím. Těm diskuzím se snažím vyhýbat, protože občas se dost těžko ovládám a někdy také šlápnu kousek přes čáru více než bych chtěl. Krásnou neděli přeji

2 0
možnosti
Foto

Honzo, moc díky za tento blog a nádhernou píseň. Ráda jsem si zazpívala s nimiR^V

1 0
možnosti
Foto

J79a36n 88Š86i27k

24. 5. 2020 15:53

Děkuji Jitko, píseň mám taky rád, když jsem o Sokolech četl, jen mi vyskočila v hlavě. A na videu jsem viděl tři generace, tak se mi všechno propojilo :-) Měj krásnou neděli

0 0
možnosti
PC

Pane Šiku,

děkuji za připomenutí a oživení myšlenek tohoto skvělého spolku. Moje maminka byla ve svém dětství a dospívání členkou Sokola. Velmi ráda na své působení v něm vzpomínala a vyprávěla mi o tom. Dodnes si vzpomínám, s jakým zápalem...

A ta píseň v závěru Vašeho blogu, ta mě jako vždycky dostala. Patří ze sféry lidových písní k mým nejoblíbenějším - proto i za ní velký dík.

Vám samozřejmě KARMAR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

J63a58n 40Š91i11k

24. 5. 2020 15:51

Děkuji pane Chmelíku za Vaši milou vzpomínku a hezká slova. Krásnou neděli přeji

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že v našem národě jsou lidé čestní, hrdí a skromní. Ti však nemají potřebu tyto své vlastnosti dávat na odiv. To na rozdíl od těch, co je nemají.

Karma.

5 0
možnosti
AL

Nicméně sláva Sokola pokračuje i po válce, začali kolaborovat s komunisty, proto mohi fungovat dál a baráky jim zůstaly, narozdíl od Orlů, kteří coby katolická organizace byli skončeni, pozavíráni a majetek odevzdán všemu lidu.

1 8
možnosti
Foto

J95a15n 82Š27i90k

24. 5. 2020 15:50

V článku jsem se pane Lisovský nezabýval Sokolem v době socialismu, jeho historii v té době neznám. Vím jen z pořadu ČT, že ze známého hesla "V zdravém těle zdravý duch", si totality berou jen to zdravé tělo. Sokol byl Heydrichem a jeho nástupcem zdevastován. Je to smutné a tragické. Přesto za daleko důležitější považuji, že jeho původní hodnoty a ideály se dostaly do české krve. Na základě toho, co vidím kolem sebe si dovolím doufat, že tyto hodnoty v sobě máme pořád, bez ohledu na režimy, které se přes náš stát převalily a ještě někdy možná převalí...Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Jane, díky Vám za další historickou exkurzi. R^

2 0
možnosti
Foto

J44a71n 96Š39i49k

24. 5. 2020 15:43

Já děkuji Vám Davide za návštěvu. Vzhledem k tomu, že jsem dle fotografie nepatrně ;-D starší, dovoluji si Vám nabídnout tykání. Přijímáte?

1 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 14,85
  • Průměrná čtenost 1356x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake