Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Taky si to od začátku myslím, že ta mobilní krematoria byla primárně určena na místní třídní nepřátele a běžným vojákům o tom nic neřekli a v průběhu času se rozhodli je zatím nepoužívat...

Mimochodem, kde skončili zadržení starostové z obsazených obcí? Kde jsou zadržení a směr Rusko odvezení technici z Černobylské AE?

8 0
možnosti
MB

Během života jsem se propracoval k poznání. Člověk je hodnotou a tou vrcholovou pak dítě. Tak jsem byl vychován a tedy pokračuji. V užším smyslu rodina - v širším společenský systém. Režim může být jaký chce, pořád jde o ten základ - rodinu. Ta je nositelem tradičně převzatých hodnot. Lhostejno zda jde o Desatero,, nebo to prosté - Žij a nechej žít. Stát, režim, který mi to hatí je na prd. Vymezím se proti němu, nepřijímám jej. Klasika vlády KSČ, po r. 1968 zejména.

Pochopitelně mi vrtá hlavou SSSR - Rusko. Pro mne říše zla. Jak je možné, že je takové a 80% Putina podporují? Hlava mi to nebere - nejsem schopen pochopit .

Stále více se ukazuje, že jde o total jinou společnost. Hrůzná hesla - Náš vzor a nikdy jinak! Tragikomické šroubování roubu švestky na vrbu. Dobrou odpověď dává - "Státní propaganda, ať už ta Putinova, nebo před tím Brežněvova a Stalinova. Poskytovala milionům Rusů útočiště před realitou a před kritickou sebereflexí. Tato propaganda obsahuje cosi, co v jednom rozhovoru publicista Jefim Fištejn vyjádřil jako kontinuitu ruských dějin. Ona říká: Kyjevská Rus byla dobrá, ale moskevský carismus byl lepší. Carismus byl dobrý, ale komunismus byl lepší. Komunismus byl dobrý, ale putinismus je ještě lepší. Zatím nejlepší" ...

Celý pprincip je postavený na posvátné roli Ruska. Navazuje i na starší, pravoslavné tradice – Je to tradice Svaté Rusi, jejíž úlohou je spasit svět. Když Rusové na někoho útočí, tak je to v podstatě pro jeho spásu. Dodávám - Smáli jsme se Islamistům. To je náš konec, budeme spaseni ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Ono je divné, že ta mobilní krematoria Rusové s sebou na Ukrajinu brali, když počítali s rychlým vítězstvím během pár dnů. Takže nemohli počítat s velkými ztrátami.

A pak se tedy logicky nabízí otázka, jestli to neměli připravené na místní poražené obyvatelstvo. Ten masakr v Buče by tomu nasvědčoval.

16 1
možnosti
JM

J44o64s66e20f 13M98i79k91e12l

10. 4. 2022 13:38

Tomu by nasvědčovaly i ty desetitisíce plastových vaků na mrtvoly.

2 0
možnosti
Foto

Zaujala mě ta možná mobilní spalovna odpadu. Asi za sebou nechtějí nechat nepořádek a vrátí Ukrajině území v původním stavu. Ještě by mohli i poorat. Za článek samozřejmě karma.

14 0
možnosti
OS

Rozorávání provádějí raketami...

0 0
možnosti
Foto

Moc se mi líbí úhel záběru, který jste zvolil a máte dobrý odhad, protože podle všech známek se "přeskupování" dá jako útěk hodnotit.

Ve vaší zmínce, resp. předpokladu o přístupu k lidskému životu podle počtu padlých v poslední ww je právě ten vnitřní nehezký paradox. V Rusku by si měli vážit lidských životů, když jich tolik v té válce padlo, jenže ono jich v ní padlo tolik právě proto, že lidský život jedince u nic příliš velkou váhu nemá. Nas mnogo!

11 0
možnosti
Foto

Díky za velmi poučný článek, HonzoR^

9 0
možnosti
OU
  • Počet článků 409
  • Celková karma 18,74
  • Průměrná čtenost 1343x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake