Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hitler se pustil do války, protože byl šílenec. Zima byla jeden faktor, další faktory byla diktatura, kde si Stalin mohl dovolit, co chtěl. Další faktory byla americká pomoc SSSR. A Německo prohrálo, protože se nemohlo bránit na jedné straně Rusku a na druhé USA, které použily jako základnu Británii. Kdyby nebylo Británie, Evropa by asi padla.

1 0
možnosti
Foto

Ona to z hlediska tehdejší doby zase taková šílenost nebyla. Nezapomeňte, že tehdejší největší vítěznou mocnost z I. světové války Francii smetl za 1 měsíc a ve velmi krátké době obsadil prakticky celou Evropu.

A pokud by v té době měl poraženou i Velkou Británii, tak zřejmě porazil i SSSR.

Takhle musel značné síly nechat na západě, které mu chyběly v SSSR.

0 0
možnosti
Foto

Zaujal mě titulek, pak jsem dál nečetl, neb "Generál Zima" se týká bitvy o Moskvu. Žasnu nad tím, co někteří grafomani jsou schopni na tomto blogu vyplodit.

0 0
možnosti

"Generál Zima" je krásný plebejský, často používaný a populární název. Vojáci tomu ale říkají selhání plánování a logistiky. Prostě pokud chcete obsazovat oblast, kde v zimě bývá zima, tak na to musíte být materiálově připraven .......

3 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,18
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake