Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi pozdě - ale přece. Němečtí generálové byli nejen většinou neschopní, ale také lháři. Takový Manstain - on by se vylodil v Británii, on by vyhrál u Kurska, on by zastavil Sověty ještě v roce 1944. Ale pokaždé to pokazil Hitler, Himmler, Göring, Model, Kluge, mráz, bláto, mlha, teplo atd. Nic nevěděl o holocaustu - to jen Hitler a jeho sekretářka. Nic nevěděl o genocidě na východě - byť jemu podřízené jednotky zavraždili nejméně 700.000 lidí. Pro dnešní dobu napíšu nepopulární názor - němečtí generálové byli vrazi, navíc totálně neschopní ( snad s výjimkou Guderiana, a navíc je alespoň v . fázi války převyšoval i Hitler ). Jen totální jouda - to jest. německý generál, totálně podcení protivníka, jakým byl SSSR. Jen totální jouda - to jest německý generál, nezajistí svým jednotkám zimní oblečení, protože si páni náckové mysleli, že to do zimy zvládnou. Jen totální jouda - v tomto případě totálně neschopný Manstain, si myslel, že snad i vyhrál u Kurska. Jen mu trochu uniklo, že proti těm jeho pár rozbitým divizím stojí síla celého Voroněžského frontu - cca 600.000 mužů.

Abych nebyl jen kritik - po taktické stránce byli němečtí generálové výborní. Ale po té strategické totální nuly. A navíc prolhaní - všechny svoje neúspěchy sváděli na mrtvého Hitlera, své mrtvé kolegy a na počasí. A srabi - nic proti Hitlerovi nepodnikli údajně kvůli přísaze. Ne - neprovedli nic, protože měli naděláno v kalhotách.

0 0
možnosti

jestlipak si u podepisování kapitulace Keitel na blokádu vzpomněl?

0 0
možnosti

G49e72o29r14g17e 38H79o47l88y

18. 9. 2017 22:46

Velice zajimave...diky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,21
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake