Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J46a24n 48Š56i46k

10. 5. 2022 10:18

Děkuji všem za příspěvky do diskuze a přeji hezký den

0 0
možnosti

Z té dnešní diskuse je mi fakt smutno...

1 0
možnosti

J55a79n 24S26o12u25č38e92k

9. 5. 2022 6:40

Ano, problémy přijdou a nebudou malé. Třistatisíc (možná, že již mnohem více) uprchlíků je na malou zem celkem velká zátěž. A jako velké nebezpečí vidím i to, jak je v článku zmíněno, že po ukončení konfliktu za ženami přijedou jejich muži. Muži, kteří prošli válkou, zvyklí zabíjet, mnozí s válečnými psychickými traumaty a mnozí přijedou ozbrojeni. Navíc s přesvědčením, že když "chránili Evropu", tak mají nárok na vděk. Celkem lehce tu můžeme mít několika tisícovou ozbrojenou armádu.

5 0
možnosti
Foto

Možná už podzim ukáže, že na to nemáme.

4 0
možnosti

Tak mnozí ukrajinští senioři nás pomáhali zachránit od kontrarevoluce, takže lékařskou péčí jim jen částečně splatíme dluh.

1 0
možnosti

J40a60n 72P87a33v81e34l

8. 5. 2022 21:19

Ochota pomáhat nezištně druhému člověku a přenechat mu bez postranních úmyslů teplou část svého domova, je právě tou věcí, která nás odlišuje od zvířat.

Zdroj: https://jansik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786823

Já vím, že to myslíte dobře. Ale tahle propaganda mi pomalu začíná lézt krkem. Bohužel mám dojem, že čím více podobných hloupostí budeme číst, tím více lidé už z principu začnou Ukrajince nesnášet. Když někoho neustále vynášíte do nebes, části lidí se to začne zajídat a budou proti už jen z principu.

Mimochodem, zvířata si také altruisticky pomáhají.

3 0
možnosti

Ano, jsou tu plusy i mínusy. Jenomže v současnosti se smí v souvislosti s Ukrajinci mluvit jenom o plusech. Takže jenom namátkou pár minusů, které mne spatra napadají. Asi jich bude víc a časem probublají.

1.) Zaznamenal jsem nenápadnou zprávu, že se prudce zvedl zaznamenaný počet případů TBC. Zprava nebyla dána do souvislosti s ničím, myslím, že každému je souvislost jasná. Patrně se týká i AIDS i když se to doposud nikdo neodvážil napsat. A jiných nakažlivých nemocí.

2.) Na počátku konfliktu se v Kyjevě rozdávaly zbraně každému na ulici, kdo prohlásil, že je ochoten bojovat. Kolik z těchto zbraní si najde cestu na černý trh do Evropy (a do rukou imámů)? Evropská komise přitvrzuje pro pravidla na legální držení zbraní, aby nemohly skončit na černém trhu, ale tady je zdroj pro černý trh o mnoho řádů silnější. Dodnes je třeba Švédsko plné zbraní z Balkánských válek.

3.) S financováním zdravotnictví bude teď velký problém. Na Ukrajině totiž (jak jsem slyšel) nebylo veřejné zdravotní pojištění a vše se platilo hotově. Jestliže uprchlíci dostali kartičky našich pojišťoven, zcela logické je, že urychleně se budou snažit nechat si udělat na účet našich daňových poplatníků zákroky, které by na Ukrajině platili. To je logické a pochopitelné, na druhé straně se to asi nebude líbit českým pacientům, kterým budou operace odkládány, protože zdravotní problémy toho kterého uprchlíka jsou urgentnější. Zdravotnictví se totiž financuje podle komunistického hesla: "Každý podle svých možností (platí podílem z příjmu), každému podle jeho potřeb".

5 1
možnosti

A vite, že na Ukrajině se proti TBC už léta povinně očkuje, zatímco v ČR už ne ?

1 0
možnosti

Napsáno hezky a racionálně, ovšem řekl bych, že jste v souvislosti s ukrajinskými uprchlíky a ochotou Čechů jim pomáhat opomněl jedno téma, kterému se dost vyhýbají i média. Je to téma, o kterém ve svém dnešním blogu píše pan Hewlit...

1 0
možnosti

Stačí, když si nebudeme hrát na dobro a zlo, jednu skupinu idealizovat a druhou démonizovat. Víme, jak to dopadlo u árijců a Židů, popřípadě Slovanů.

Máme právo vyžadovat ideální soužití. Rád se napiješ? Vydělej si na to. Jsi pak agresivní? Půjdeš sedět. Host u někoho doma je v jiné pozici než platící host v hotelu. Není povinnost být někde hostem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 18,03
  • Průměrná čtenost 1353x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake